fbpx

Janez Jože Olovec: “Mlad sem in še poln moči in zagona in verjamem, da je to moja prednost”

Janez Jože Olovec (Foto: FB)

“Prihaja čas, ko bomo imeli možnost izpolniti svojo državljansko dolžnost in hkrati uveljaviti pravico, da se udeležimo državnozborskih volitev. Ni res, da ne moremo na nič vplivati. Ni res, da smo vsi isti in ni res, da nič več nima smisla.” Tako nas v teh dneh prek družbenih omrežij nagovarja Janez Jože Olovec. Njegov posnetek ni možno spregledati.

Janez Jože Olovec kandidira za poslanca na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) v Volilni enoti Krško. Pri tem poudarja, da so se nekateri odločili izpostaviti in zastaviti svoje ime za dobro naše države.

Mlad sem in ni mi vseeno, kakšna bo moja prihodnost in prihodnost mojih otrok. Verjamem, da tudi vam ni vseeno,” poudarja. Mlad sem in še poln moči in zagona, da res nekaj storim za svoje lokalno okolje in za svojo državo. Mlad sem in verjamem, da je to moja prednost.”

Zakaj SDS?
Ker verjamem, da je vlada, ki ji je predsedoval predsednik SDS, delala dobro. Učinki delovanja so vidni tudi v našem bližnjem okolju. Naj jih naštejem samo nekaj:

  • Vlada je sofinancirala izgradnjo prepotrebne nove stavbe za Podružnični osnovni šoli Veliki Podlog.
  • Odobrena so sredstva za sanacijo strehe na Šrajbarskem turnu, kar bo omogočilo podjetniški in kulturni razmah delovanja v novih prostorih
  • Pripravljeni so ukrepi za zmanjševanje poplavne ogroženosti Kostanjevice na Krki.

Katere bodo njegove politične prioritete, če bo izvoljen?
Vsekakor se bom potrudil, da se ne bom izločil iz lokalnega okolja. Želim ohraniti stik s svojimi volivci in volivkami. Imam zelo široko socialno mrežo, ki je posledica mojega društvenega in poklicnega delovanja. Pomembno se mi zdi, da me ljudje lahko najdejo in mi povejo o svojih željah ali celo stiskah.

Z nekaterimi idejami odhaja že na volitve. Pri tem izpostavlja:

  • Mlade zaposlene starše poslušam, da ne dobijo varstva za svoje otroke v naših javnih zavodih. To je vsekakor nekaj, kar je treba urediti.
  • Pogosto slišim novice o kriminalnih dejanjih dela nezaposlene populacije. Veliko izvršiteljev teh dejanj je identificiranih, vendar kazni niso izterjane, ker so prejemki oseb izključno socialni transferji. Rešitev vidim v striktnem izvajanju družbeno koristnega dela. Posameznik, ki ima možnost delati, si razvija spoštovanje do sebe, razvija odgovornost do skupnosti in se nauči, da vsako slabo dejanje za seboj prinese tudi neljube posledice.
  • Veliko mi bo pomenila obnova leskovškega gradu, za katero si bom po najboljših močeh prizadeval. Vem, da tukaj naša lokalna skupnost nosi veliko odgovornost. Vem pa tudi, da bomo zmogli prostore napolniti s kvalitetnimi vsebinami, ki bodo prinašale tudi denar potreben za vzdrževanje objekta.

Moje Posavje