67-letni kolesar zapeljal s ceste, padel in umrl

Slika je simbolična. (Foto: STA)

V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1041 klicev. Med 441 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 54 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, osem z lahko in po eno s hudo telesno poškodbo in s prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila in voznika kolesa z motorjem na območju PU Koper in Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli šest vozil na območju PU Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

Ob 0.25 je na avtocesti smer Drnovo–Smednik, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo izvlekli na cestišče in pomagali avtovleki. Reševalci NMP Krško so štiri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v ZD Novo mesto.

Ob 12.51 sta v naselju Podgrad, občina Gornja Radgona, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, očistili vozišče in nudili pomoč pri odstranitvi motornega kolesa. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP Gornja Radgona.

1. 5. 2023 ob 16.20 je 67-letni kolesar vozil po lokalni cesti skozi naselje Hrastje pri Šentjerneju, UE Novo mesto, nenadoma je zapeljal izven vozišča in padel po travnati površini ter na kraju nesreče umrl. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Ob 19.05 je na cesti Ušnik–Plave pri naselju Doblar, občina Kanal ob Soči, osebno vozilo trčilo v obcestno skalo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulator, očistili cestišče in nudili pomoč policiji. Reševalci NMP Nova Gorica so lažje poškodovano osebo peljali v SB Šempeter pri Gorici.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 36 intervencij na javnem kraju in 27 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali enega kršitelja na območju PU Ljubljana. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja štirim osebam na območju PU Ljubljana in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 24 vlomov, 22 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, osem groženj, šest povzročitev telesnih poškodb, šest nasilij v družini, po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanjem denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 66 na območju PU Novo mesto in tri na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (22), Maroka (8) in Kube (7).

Portal OS