Grosupeljčan bo starejše in mamice z otroki vozil brezplačno do zdravnika

Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič

V Grosuplju so danes pred parkirno hišo P+R slovesno predali namenu novo električno vozilo Grosupeljčan, s katerim bodo starejšim prebivalcem Grosuplja in okoliških vasi brezplačno omogočali nujne prevoze, recimo do zdravstvenega doma. Prevozi do zdravstvenega doma bodo na voljo tudi mamicam z mlajšimi otroki.

V Grosuplju od lanskega septembra brezplačne vožnje že izvaja grosupeljski Zapeljivec. S storitvijo so na občini želeli predvsem starejšim in drugim ranljivejšim skupinam prebivalcev v naselju omogočiti večjo mobilnost in samostojnost. Ti se tako lahko danes brezplačno zapeljejo do trgovine, morda do tržnice, knjižnice, kar pa je posebej pomembno, tudi do zdravstvenega doma.

Danes pa so v želji, da olajšajo bivanje v občini starejšim in ranljivejšim skupinam iz območja celotne občine, torej tudi iz okoliških krajev, uvedli brezplačne prevoze še zanje. Grosupeljčan je danes opravil tudi svojo prvo vožnjo, so sporočili iz občine.

V občini sicer spodbujajo okolju prijazen javni potniški promet in se trudijo, da bi bila potnikom zagotovljena čim boljša dostopnost avtobusov in vlakov. Ob glavni avtobusni in železniški postaji so zgradili tudi novo parkirno hišo po sistemu parkiraj in se pelji.

Grosupeljčan bo s svojo storitvijo na voljo med tednom, od ponedeljka do petka, med 7. in 17. uro, pri čemer se je treba za prevoz naročiti po telefonu najmanj dan prej.

Sara Kovač