Ali je domžalski župan že kršil Zakon o volilni in referendumski kampanji?

(Foto: portal-os.si)

V nedeljo, 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin (KS).

V Zakonu o volilni in referendumski kampanji (ZVRK) piše, da se volilna kampanja začne trideset dni pred volitvami. V občini Domžale pa se ni začela trideset dni pred letošnjimi lokalnimi volitvami, ampak že štiri mesece pred njimi.

Dokaz?

(Foto: portal-os.si)

Brez tega velikega napisa doslej občani seveda ne bi mogli uživati v poletju, v teh dneh, odkar visi visoko nad nami ličen jumbo-pano (koliko jih je še?), pa so končno dobili dovoljenje, da lahko …

(Foto: portal-os.si)

V uredništvu portala nas zelo zanima, od kod je šel denar za postavitev tega čezcestnega “predvolilnega” jumbo-panoja. Iz občinske blagajne, to je iz žepa davkoplačevalcev? Ali pa iz žepa župana občine Domžale? Rad bi tudi izvedeli, ali bo(do) visel(i) do konca poletja ali ne?

V uredništvu portala seveda upravičeno pričakujemo korekten odgovor na konkretno vprašanje: “Gospod župan Toni Dragar, koliko vas – nas bo stala postavitev tega/teh t. i. jumbo-panojev?”

Več na portal-os.si …