Ambulanta zdravnice in državne sekretarke Alenke Forte je bila ponovno tarča vandalov

Nov primer vandalizma na levi sliki. Na desni strani pa je svastika januarskega primera. (Foto: Twitter)

Državna sekretarka na ministrstvu in zdravnica Alenka Forte je bila ponovno tarča vandalizma – v stavbo njene zdravniške specialistične ambulante so namreč zabrisali črno barvo. Spomnimo, podobno se je zgodilo že januarja, ko so na pročelje te iste stavbe v Trbovljah narisali simbole nacistične svastike. 

Leta 2004 je zdravnica Alenka Forte v Trbovljah ustanovila medicinski center Heliks, v katerem s sodelavci izvaja izvenbolnišnično specialistično ambulanto dejavnost na področju gastroenterologije, endoskopije prebavil, diabetologije in kardiologije. Stavbo v kateri se nahaja njena ambulanta, so že konec januarja neznanci porisali s kljukastimi križi. Storilcem se je zahvalila z naslednjimi besedami: “Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35-letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti.” Kasneje je svoj zapis sicer popravila, saj konec koncev ni bilo nobenega dokaza, da si bili na delu Trboveljčani.

V zanosu včerajšnjega protesta, ki je v Ljubljani potekal na državni praznik, pa so vandali očitno spet dobili navdih za zdravljenje svojih kompleksov. Žal ambulanta dotične zdravnice ne opravlja storitev, ki bi tovrstne posameznike morda lahko ozdravile – česar se očitno zavedajo tudi oni, saj so, namesto da bi potrkali na vrata, raje v stavbo zabrisali črno barvo. “Tokrat niso imeli svetlih barv. Vandalizem infantilnih,” je komentirala Fortejeva. Dr. Vinko Gorenak pa je pod njeno objavo zapisal: “Alenka vedite da delate dobro za ljudi, tu pa imate opravka s huligani. Če še niste, čim prej prijavite policiji.” Še nek drug uporabnik Twitterja se je pridušal, češ da je to delo fajonistov. Kakor koli že, upamo da se pacient po tem nesmiselnemu in zavržnemu dejanju počuti kaj bolje – vsaj dokler ga ne najde policija.

Sara Bertoncelj