Balkanca ropala prostitutke in se nad njimi fizično in spolno izživljala

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti so v sredo v Piranu izsledili in prijeli 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine ter 18-letnega državljana Republike Srbije, ki sta osumljena več ropov in spolnega nasilja nad ženskami, ki so v stanovanju nudile spolne storitve, eden od njiju pa tudi posilstva. Pred preiskovalnega sodnika ju bodo privedli danes.

Žrtve so same prijavile zločine, policisti pa so zavarovali biološke sledi ter jih poslali v forenzične preiskave. Na podlagi zbranih obvestil in forenzičnih dokazov so ugotovili, da sta kaznivih dejanj utemeljeno osumljena.

Pred prijetjem je obstajal sum, da sta oborožena, dejanja pa sta domnevno izvršila izjemno nasilno, zato so prijetje na plaži v Fiesi opravili kriminalisti mobilnih kriminalističnih oddelkov in policisti specialne enote Generalne policijske uprave, so povedali na današnji tiskovni konferenci. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje po zakonu o kazenskem postopku.

Najprej sta se naročila na spolno uslugo
Po navedbah policije je 34-letni osumljenec v začetku aprila preko telefona vzpostavil kontakt z žrtvijo, s katero se je dogovoril za spolne usluge v stanovanju. Po prihodu v stanovanje je žrtvi zagrozil s pištolo in jo pretepal, ji grozil z orožjem ter zahteval denar, ki mu ga je v strahu tudi izročila. Zaradi poškodb so oškodovanko pozneje z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, kjer so ji nudili zdravniško pomoč.

Oba osumljenca sta sredi meseca junija vzpostavila tudi kontakt z dvema žrtvama, s katerima sta se prav tako dogovorila za spolne storitve. Po prihodu v stanovanje sta jima zagrozila s pištolo, ju začela pretepati in zahtevala denar. V nadaljevanju sta denar našla, a se z najdeno vsoto nista zadovoljila in sta od njiju zahtevala še več. Nista ga imeli, zato sta postala še bolj nasilna, ju zvezala, pretepala, grozila z nožem, v nadaljevanju pa sta se nad obema izživljala na posebno poniževalen način. 34-letni osumljenec je eno tudi posilil. Oškodovanki so zaradi poškodb odpeljali v UKC, kjer so jima nudili zdravniško pomoč.

V obeh primeri je domnevno šlo za nekaj sto evrov odtujenega denarja. Kazensko preiskavo bodo v nadaljevanju še dopolnili s tremi dodatnimi kaznivimi dejanji ropov, ki so bili v maju in juniju izvršeni na podoben način. Dejali so tudi, da so pri preiskovanju teh dejanj zaznali zadržanost žrtev ob podaji prijav, zaradi česar obstaja verjetnost, da je bilo tovrstnih dejanj izvršenih še več, a niso bila prijavljena policiji. Pozivajo vse morebitne žrtve, naj kazniva dejanja naznanijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

34-letni osumljenec je bil med letoma 2006 in 2017 v Sloveniji že enajstkrat pravnomočno obsojen za premoženjska kazniva dejanja in kazniva dejanja z elementi nasilja, iz zapora pa je bil izpuščen pred nekaj časa, so navedli na policiji. 18-letnik v Sloveniji še ni bil obravnavan, je pa bil kaznovan za premoženjska kazniva dejanja v matični državi, Srbiji. Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena kazen od enega do desetih let, za dejanje posilstva in spolnega nasilja pa kazen od treh do 15 let zapora.

C. Š.

 • xtc

  Ja kdo pa drug?
  pravoslavci in Muslije
  Zakaj me to ne preseneča?
  Seveda pa sta res prava bebava amaterja,saj še bebca tega ne vseta ,da večina kurb dela s policijo in da največ informacij policija zbere ravno od kurb in klošarjev.

  • Steiermark

   Seveda sta bebava , sicer so pa vsi jugosi – pravoslavci in musliji, bebavi, čeprav so v naših kraji že veliko let in imajo status privilegirancev – slovenščine pa še danes ne govorijo – problem IQ!

   • abc

    pozabila si na jugose rimokatolike.

    • Steiermark

     a ti spadaš med jugose rimokatolike? Ne sprenevedaj se, saj veš, da so ravno tvoji rodžaci – jugosi, pa vera ni pomembna, glavni problem delinkvence v Sloveniji – še malo, ker počasi jih bodo zasenčili v teh “gospodarstvenih panogah” – spolnega zasužnjevanja in posiljevanja, itd. trikrat zapečeni!

     • abc

      Za avstrijce in nemce smo tudi slovenci jugosi. Misliš, da z nickom Steirmask nisi za njih jugos. hshshshs še slabši jugos.

     • Steiermark

      Za Avstrijce in Nemce ste jugosi pač jugosi. Besede Steiermark pa niti prepisati ne znas, kot pac jugosi….tudi v sloveniji….zato se ne sili, da bi te priznavali kot Slovenca, kajšele za štajerca – staroavstrijca! Geni so geni, pa če se na trepalnice postaviš, nikoli neboš, to kar nisi in nimaš tega, kar bi, kot Slovenec, moral tudi imeti – evropsko kulturo in civilizacijo!

     • abc

      Jaz sem Slovenec in tudi nikoli se nisem imel ali želel biti avstrijec. Avstrijci niso druzga kot mešanica madžarov, ciganov ( romov ne sintov, kar je še slabše )Bavarcev in Slovanov. Če si pa ti tako zelo želiš biti Avstrijka ti pa nobeden ne brani. Za hozentregerja si pa vseeno jugos.

     • Steiermark

      Jugosi kot jugosi, z “večvrednostnimi” kompleksi, zato ni čudno da vas imajo Avstrijci ali druge rase, s katerimi pridete v stik, za balkance! To pa ni preveč pohvalno ali se celo hvaliti naokrog…. Jaz, za razliko od tebe in tebi podobnih, pa si ne rabim “želeti” da bi bila “Avstrijka”, ker to namreč , tudi sem in to genetsko in ne “željeno”, kot pri tebi ……Jugos meni nebo govoril, kaj sem in kaj nisem, raje zase razmisli!

     • abc

      Sej se ti vid, da si genetsko Avstrijka,ker tako sovražiš nas čistokrvne Slovence in nas zmerjaš z jugosi, balkanci, čefurji ipd. pober se v Avstrijo pa tam lajaj.

     • Steiermark

      Jaz niti tebe ne sovražim, ker je škoda energije, kajšele da bi “čistokrvne” Slovence ter jih zmerjala, z vami – jugosi in balkaci! Tisto čefutarsko si pa sam dodal svojemu laježu….

     • Marija

      Naš imajo Avstrijci za njihove cigane.Toliko kakšen ugled so nam pridobile vse ta vlade.Ja narod ima vlado kakšno si zasluži.Če gledam samo na vaši vsak problematični osebek gre v politiki in tam je uspešen.In to je kar dedno.Drugo zatolčejo vse,nedaj Bog,da malo drugače razmišljaš kot oni si takoj izločen.Zato pravim,da nam ni pomoči.Vse se vali od spodaj navzgor.Če poznaš tri rodove potem veš kako to deluje.

   • Marija

    Zakaj bi govoriliSlovensko,ce so pa privilegirani ker so tujci.Mi pa seveda hlapčevsko z vsaki govorimo njegov jezik.Na Hrvaškem še ti kave ne postrežemo,če jo po njihovo ne naročiš.Sem prav preizkušala.

    • Steiermark

     Če mi z vsakim govorimo v njihovem jeziku, še to ne pomeni, da smo hlapci ampak, da smo superiorni z IQ, onim, , ki tudi po 50 letih bivanja v naši domovini niso sposobni govoriti jezika dežele, ki jih gosti …

 • pajot

  Državljana Srbije in Bosne. Kdaj sledi izgon?

 • kokobily

  Storitev ni usluga. Storitev zaračunaš, uslugo narediš iz dobre volje..

 • Liberalec

  11 x je bil Balkanec obsojen, pa je še vedno v Sloveniji….? Halo. Nekaj je narobe z našo policijo, tožilstvom in pravosodjem. Zelo narobe. Zaplenit jima vse premoženje, 10 letno prisilno delo in izgon. Za vedno.

  • tomnidari

   hAHAHAA, ….HAHAHHA,,,HHAHHAHA : Tek sam sada shvatio?!

  • Marija

   Zato,ker vladajoči rabijo take osebke

 • #Bu

  me zanima če sta muslimana, saj pri njih je značilno (za radikalno verzijo) da jemljejo take ženske kot manj vredne od psa in pse sovražijo (pogosto se izživljajo nad njimi in jih grdo tretirajo),
  vprašanje je tudi kaj so delali ta čas pimpi in če bi imeli svoje varnostnike (or what not) (če bi bila prosotiticija tukaj legalna) (ali ni v Avstriji, Italiji… in naše “stranke” se pol hodijo ke “spraznit”.

  isti argument je tudi za ganjo, tok davkov bi iz tega prišlo da ne bi omenjal (Colorado, ko je legaliziral, je dobil 3x DDVja denarja kot pred legalizacijo in je ta denar dal naprej za boljše državne sisteme bla bla)

 • Janka Kranjka

  Takoj izgon, skupaj z vso islamsko zalego!

 • tomnidari

  Japeta balkanska! Usluge najprej ponudiš varuhom zakona in jim obljubiš procente!

 • Franc Bizjak

  No če je bil eden od osumljencev v Sloveniji šele 11 x osumljen za razna kazniva dejanja se mu ni kaj bati. Pravijo, da se po slovenski kazenski zakonodaji južne brate vključno z vsemi musliči začne kazensko preganjati šele po dokazanem 50. kriminalnem dejanju. Izjema so južni bratje, ki zasedajo županska mesta. Njih se začne preganjati šele po 100. kriminalnem dejanju v kolikor na to tudi sami pristanejo.

 • Johana Jurgen

  Slike in imena in priimke prosim. Glede na to,
  da je bil v 11 letih 11krat pravnomočno obsojen, je ponovitvena
  nevarnost še kako velika. Nova24, izkažite se prosim.

 • Olga101

  Slovenija je udbomafijska država, kjer policija in sodstvo poskrbita, da ostanejo največji mafiozi na prostosti!

 • Marija

  No in te hranimo potem toliko let.Zakaj jih ne predajo matičnim državam in naj oni hranijo svoje cvetke.Mi imamo tako svojih dovolj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!