fbpx

Bo Koroška dobila prvo zavetišče za zapuščene živali?

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Koroški župani so na zadnji seji Sveta Koroške regije sprejeli predlog, ki določa začetne aktivnosti za vzpostavitev zavetišča za zapuščene živali. Svet pooblašča RRA Koroška za pripravo analize potreb po zavetišču na območju dvanajstih koroških občin.

“Na podlagi Zakona o zaščiti živali, ki pravi da so občine dolžne poskrbeti za zapuščene domače živali, in na podlagi izkušenj, ki jih imajo s to problematiko in zavetišči v drugih delih Slovenije, sem na Svet Koroške regije podal predlog za začetek izvajanja aktivnosti za vzpostavitev zavetišča za zapuščene živali na Koroškem,” pravi radeljski župan in predsedujoči Svetu Koroške regije Alan Bukovnik.

Člani sveta, torej koroški župani, so s potrditvijo predloga pooblastili Regijsko razvojno agencijo Koroška za pripravo analize trenutnih potreb po zavetišču na Koroškem. Če bo na podlagi analize ugotovljeno, da bi bilo z vzpostavitvijo zavetišča za zapuščene živali bolje poskrbljeno, da bi se problematika tega področja izboljšala in da bi bilo zavetišče tudi finančno upravičeno, bo Svet Koroške regije obravnaval naslednji sklep. Ta bo, kot pravi Bukovnik, bolj zavezujoč od sprejetega prvega predloga, določal pa bo pripravljanje dokumentacije za realizacijo vzpostavitve zavetišča.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ