fbpx

Bodite pozorni: V Medvodah “ezoterično gibanje” v poštne nabiralnike deli letake, v katerih poziva k protestom 5. novembra

Letaki v Medvodah (Vir: Arhiv Nova24 TV)

Medtem ko se je v Sloveniji pričel drugi “lockdown”, v katerem je celo opozicija pričela igrati, da ukrepe povsem podpira, da je edini problem v “slabi komunikaciji vlade”, po drugih kanalih v slovenske domove še vedno prihajajo tudi spodbude za tako imenovani “covid idiotizem” oziroma krinka za rušenje trenutne vlade, češ, da sodeluje v svetovni prevari “navadnih ljudi”. V Medvodah so na svoje domove dobili letake, ki v ezoterično – zarotniškem jeziku pozivajo k protestu 5. novembra.

V uredništvo smo prejeli pismo z letakom, ki nam ga je poslala bralka našega portala in gledalka naše televizije iz Medvod, ki naj bi ga ljudje v Medvodah prejeli v svoje poštne nabiralnike. Letak poziva k “izobraževanju”, ki ga nudijo na svoji spletni strani, predstavlja zahteve in vabi na proteste 5. novembra.

Na letaku je link do spletne strani tako imenovanega “gibanja OPS” ali Osveščenih prebivalcev Slovenije, kot si pravijo. Že bežen pregled spletne strani www.gibanje-ops.com, nam pokaže za koga, vsaj na prvo žogo gre, oziroma kaj propagirajo, da verjamejo:

Spletna stran gibanja OPS (Vir: OPS)

Virus iz ZDA?
Gre torej za gibanje katerega člani so skeptični do covida-19 in verjamejo, da je bil virus umetno ustvarjen, in to ne na Kitajskem, ampak v ZDA, obenem pa verjamejo, da gre za neko vrsto prevare. Ti ljudje po Medvodah delijo letake, v katerih vse strukture po njihovo dovolj informiranega in dobronamernega prebivalstva pozivajo k protestom zoper vlado 5. novembra. Glede na to, da gre za gibanje, domnevamo, da člani tega gibanja ne upoštevajo ukrepov, ne nosijo mask in z visoko verjetnostjo pomagajo širiti virus med populacijo – pač, z ozirom na to, kako veliko to gibanje je, česar še ne vemo.

Po “naravnih katastrofah” po imenih Potrč, Ribič, osrednjih medijih, levih strankah na čelu z SD, po pozivanju Anisa Ličine na proteste 5. novembra, smo zdaj očitno dobili še bolj ezoterično verzijo covid skepticizma, ki nagovarja skozi tako imenovano duhovnost, izrazoslovje kot so “čiščenje duš”, “višje vibracije bivanja” in podobno. Upajmo, da se bo leva politika distancirala vsaj od teh.

Aleš Ernecl