fbpx

Boris Margeta: Letošnji nagrajenec in prejemnik Plakete Mestne občine Kranj

(Foto: gorenjski-utrip.si)

“Želim si, da bi s sodelovanjem vseh udeležencev vaterpolo spet pridobil ugledno mesto, ki ga je nekoč že imel.” Boris Margeta

Na Brdu pri Kranju so v okviru Slavnostne akademije podelili najvišja priznanja in nagrade tistim, ki so v preteklem letu in letih pozitivno prispevali bodisi k višjemu družbenemu, bodisi gospodarskemu razvoju in napredku Mestne občine Kranj. Za svetovno uspešno delo vaterpolskega sodnika je Plaketo Mestne občine Kranj za leto 2017 prejel gospod Boris Margeta. Z njim smo se pogovarjali o njegovi poti vaterpolskega sodnika, željah in pričakovanjih.

1. Boris, kako to, da ste po uspešni trenerski karieri presedlali med sodnike?
Vedno me je veselilo predvsem sojenje. Po končani igralski karieri sem takoj pričel s sojenjem. Kmalu zatem sem bil povabljen k oživitvi vaterpola v Ljubljani. Tako sem kot trener odšel v Ljubljano, kjer smo ustanovili klub in sem svoje sodniško znanje nadgrajeval kot trener. Seveda prej ali slej pride trenutek, ko se je potrebno odločiti, katero kariero nadaljevati, saj, roko na srce, obe vlogi terjata ogromno časa. Ker smo takrat v Ljubljani s selekcijami, ki sem jih treniral, osvojili najvišje naslove. Imeli smo veliko bazo otrok, zato sem se odločil, da sem svoje poslanstvo izpolnil in nadaljeval le še s sodniško kariero.

Več na gorenjski-utrip.si …