Boris Popovič vložil zahtevo za ponovno štetje glasovnic v občini Koper; odvetnik Matoz zahteva štetje glasovnic v prisotnosti protikandidata!

Boris Popovič. (Foto: STA)

Odvetnik Borisa Popoviča Franci Matoz je na koprsko občinsko volilno komisijo v ponedeljek zvečer oddal ugovor. Zahtevajo ponovno štetje vseh glasovnic na vseh voliščih v Mestni občini Koper, je Matoz pojasnil v videoposnetku po oddaji ugovora, ki so ga posredovali iz stranke Koper je naš. Matoz računa, da jim bo občinska volilna komisija – ta bo ugovor obravnavala v četrtek – ugodila in izvedla ponovno štetje glasovnic v njihovi prisotnosti in prisotnosti protikandidata oz. njegovega zaupnika, s čimer se bo izkristaliziral volilni rezultat. 

Kot je še pojasnil Matoz, z ugovorom zahtevajo ponovno štetje vseh glasovnic, tako veljavnih kot neveljavnih, in sicer na vseh voliščih. “Seveda navajamo tudi določene kršitve, ki so se zgodile tekom samih volitev, in pričakujemo, da bo občinska volilna komisija našemu ugovoru sledila, da bomo glasovnice prešteli in da bo s tem tudi spremenjen izid,” je pojasnil Matoz.

V svojem ugovoru so tako navajali nekatere nepravilnosti tako pri delu volilnih odborov kot pri sami izvedbi glasovanja, ki so jih opredelili v več sklopov. En sklop domnevnih nepravilnosti se nanaša na to, da so na posameznih voliščih dobili manjše število glasovnic, kot je bilo vpisanih volivcev v volilni imenik, “pa nas zanima, kje so te glasovnice ostale”. V drugem sklopu so primeri, ki govorijo o tem, da so nekateri volivci zaprosili volilno komisijo, da bi izvedli glasovanje na domu, pa jim to ni bilo omogočeno. Tretji sklop očitanih nepravilnosti pa se nanaša predvsem na presojo veljavnih oz. neveljavnih glasovnic in na morebitne napake pri tem, ko naj bi nekdo predčasno glasoval, pa mu je bilo omogočeno zopet glasovati na volišču.

Matoz računa, da jim bo občinska volilna komisija – ta bo ugovor obravnavala v četrtek – ugodila in izvedla ponovno štetje glasovnic v njihovi prisotnosti in prisotnosti protikandidata oz. njegovega zaupnika, s čimer se bo izkristaliziral volilni rezultat. Odvetnik je ob tem poudaril, da bodo najprej počakali na odločitev volilne komisije in šele nato se bo Popovič odločil, ali nadaljevati postopek. Po Matozovih besedah bi imeli namreč možnosti z zadevo iti še na občinski svet, kjer se potrjujejo mandati, obstaja pa tudi možnost sprožitve upravnega spora.

Te volitve so dokaz, da vsak glas šteje
Volilni izid v Kopru je izjemno tesen; v nedeljo zvečer je bil Bržan v prednosti 12 glasov, potem ko je volilna komisija v ponedeljek preštela še glasovnice, ki so prispele po pošti, pa se je njegova prednost zmanjšala na le še sedem glasov. Prispelo je 46 glasovnic, od tega je bilo veljavnih 45, je v izjavi medijem po štetju povedal predsednik volilne komisije Miloš Senčur. Od teh glasovnic je bilo 25 glasov za Popoviča, 20 pa za Bržana. Tako je Bržan po skupnih neuradnih rezultatih prejel 13.921 glasov, Popovič pa 13.914.

Glede domnevnega neujemanja v številu oddanih glasovnic na predčasnem glasovanju je Senčur pojasnil, da je bil seštevek oseb, vpisanih v imenik za predčasno glasovanje, enak številu oddanih glasovnic, in sicer 2.715. Od teh je bilo neveljavnih devet glasovnic. Ugovor na delo volilnega odbora oziroma volilne komisije je bil mogoč do polnoči, volilna komisija pa mora o ugovorih odločiti v štirih dneh.

C. Š.

 • BlackOpsSystem

  Kurbin sin……zdej pa takoj k se spoka iz županjske pisarne, naredit revizijo vseh njegovih poslov!!!!!

  • SIMON ROZIC

   To bi pa lahko Medendorfer vodil ; barabe z barabami!

  • Janez

   Ravno tega se boji.Kaj vse bo priletelo iz njegovih omar.

 • črnaovca

  In to tolikokrat da bo on izvoljen ali pa ponavljati volitva. Na skupinski fotografiji izgleda zelo jezen a je zraven turi en sluzavec ki mu bo pravno pomagal

 • Hunyađi

  Matoz samo big fish mafiozote brani, JTPM.

  • tomnidari

   Enega poznam, se pa govori, da little fish zgubijo, ko jih zastopa on.

 • anzek

  Kaj, ko bi se pristojni malo pozabavali z glasovanjem na predčasnih volitvah.

  Pred preštevanjem glasovnic iz predčasnih volitev je Popovičev protikandidat vodil z 1148 glasovi, po preštetih pa samo še za 12.

  Po govoricah sodeč, so morali delavci, ki so na začasnem delu, imajo pa začasno prebivališče v Kopru, glas oddati Popoviću, zato so jih menda vozili na volišče, na njegovo zahtevo, kar s kombiji med delovnim časom.

  Tak glas ni zastonj in ne izraža dejanske njihove volje. So to sploh še volitve??

  Niso trenirkarji samo v Ljubljani, so tudi v Kopru, Mariboru, pa še kje!!

  Bile so tudi druge nepravilnosti, T. Mamič v Domovini: https://www.domovina.je/koper-po-nasem-stetju/

  • Jurko

   Pravica do glasovanja gre samo drzavljanom Slovenije in drzavljanom EU ki imajo v Sloveniji stalno ali zacasno bivalisce. Torej samo Hrvatom od bivse YU.

   • anzek

    Nisem se spuščal v podrobnosti. Včeraj sem bil v Kopru in sem to od ljudi slišal.

    • david23

     “V Kopru smo dobili tudi dokaz: na volišče je po evidenci volilnih
     upravičencev prišlo manj volivcev, kot jih je potem oddalo glasovnice. V
     škatli je bilo namreč šest glasovnic več kot podpisov v volilnih
     imenikih.” (avtor citata: Tino Mamić).

     Ja, vrag je ravno v teh podrobnostih! Ampak sodeč po podatkih, kakor jih je zapisal zgoraj citirani avtor, je nekdo zrel za kazensko ovadbo.

    • Franc Šink

     Vsi tujci z stalnim prebivališčem imajo na lokalnem nivoju pravico udeležbe.Lahko volijo,ampak ne morejo biti izvoljeni.

    • tomnidari

     Volilna komisija je osvežila podatke okoli 22h, iz Kopra pa so zadnji glasovi prispeli okoli 22h30 in tu je nastala tista velika razlika.

     • anzek

      Verjamem, ampak moj sogovornik iz Kopra pravi, da so to razliko naredili kombiji delavcev na začasnem delu.

      Ali je to res, ne vem, ker nisem iz Kopra in tamkajšnjih razmer ne poznam. Je pa ta način “uvažanja” volilcev, beri kupovanje, viden najprej v Ljubljani, imenovali smo jih trenerkarji in verjamem, tudi v Mariboru.

     • svoboda sloveniji

      ANZEK TI LE VERJEMI SOGOVORNIKU IZ KOPRA .
      V PETEK MI JE SOGOVORNIK IZ ČRNEGA KALA /ŠTEVC ZA VODO JE PRIŠEL ODČITAT NA MOJI DOMAČIJI/ REKEL, OZ. ME JE HOTEL PREPRIČATI, DA JE VSE ODBORE V KRAJEVNIH SKUPNOSTIH OBČINE KOPER
      UNIČIL !!! POPOVIČ Z JANEZOM JANŠO ….

     • anzek

      Moram priznati, da te ne razumem. Kako lahko trdi, da je uničil odbore… kakšne odbore?? Kaj imata Popović in JJ?? Na obali je vse krvavo rdeče, rdeče, da bolj ne more biti!!
      Da me ne bo kdo narobe razumel. Jaz ne podpiram nobenega izmed teh dveh. To sta dva liderja dveh konkurenčnih mafij.

     • Nata

      Tudi tisto o množičnih prijavah začasnega bivališča v Ljubljani ( saj so na upravni enoti štrajkali zaradi tega ), je čisto potihnilo !!

   • anzek

    Prepričan sem, da to ne drži.
    Spodaj je Franc Šink napisal in to je tudi tisto kar se je zgodilo: “Vsi tujci s stalnim prebivališčem imajo na lokalnem nivoju pravico udeležbe. Lahko volijo,ampak ne morejo biti izvoljeni.”

   • PORK Amashina

    A mogoče kakšen yugo ne dobi ekspresno državljanstva?

 • Zgornji

  HA, HA, HA, …. A IMA NEKO KONKURENČNO MAFIJO, OČITNO … ?? ;-)

 • Franc Šink

  Ah saj v Sloveniji ni važno da si izvoljen,lahko si tudi izžreban.

 • Olga2345

  Narediti bi morali revizijo vseh volitev, od državnozborskih do lokalnih! Komisiji-am ne zaupam nič! “Mobilna” enota tujcev v Ljubljani, je povedala vse o “zakonitosti”!!!

  • mona lisa

   Tudi v mariboru so spaklali tako da je zmagal zadolženi Srb Arsenovič. Ko levaki paklajo potem spaklajo.

 • ana janez

  Čefurji se nebi odpovedali lopovščini tudi za ceno življenja.

 • Slovenka

  Nisem iz Kopra in ne poznam razmer. Koliko so Koprčani naklonjeni Popoviču in kaj je Popovič naredil za mesto?

  • 8171zzz

   iz narkomanskega, nefunkcionalnega, razpadajocega bunkerja ob luki, ki se nikoli ni videl potniske ladje, je naredil cudovito funkcionalno in druzini prijazno turisticno mesto, v katerega zahaja kup kruzerjev

   poglej si video “med soncem in meduzino glavo”, ce te zanima vec

   • Slovenka

    Hvala.

 • PORK Amashina

  Mater se je prilimal…..Težko je iti preč od korita….

 • mona lisa

  Nekateri lopovi pač ne razumejo da se enkrat kraja neha. Še sili k koritu za vsako ceno.

 • mona lisa

  V poštenost volitev več ne verjamem.
  Arsenovič je v Mariboru po prvem intrvijuju po zmagi hvalisavo in poln sam sebe rekel da so eni dali zanj celo po tri glasove. Halo. Je to možno da se noben ne spotakne ob to. Je to pravna država? So to volitve ali farsa.
  V Kopru si je Popovič očitno prišvinglal premalo glasov in zdaj lopov ne more verjet da se mora odtrgat od mastnega korita.
  Pa farsa v Ljubljani.
  Vse to je režija isto ko na državnozborskih volitvah. Levakom in kučanistom je zmanjkalo daha do cilja pa so enostavno zminirali zmagovalca volitev in postavili na čelo države nesposobnega lesarja s katerim delajo kar hočejo.
  ŽAL NAŠA PRELEPA DOMOVINA NI VEČ NAŠA JE UGRABLJENA. UGRABILI SO JO LOPOVI KI SI BAŠEJO V ŽEPE ENORMNE KOLIČINE DENARJA IN KOT ZGLEDA BO NA KONCU UGRABLJENA ŠE OD MIGRANTOV.
  UPS ŠAREC BI ME ŽE PREVALIFICIRAL V SOVRAŽNIKA S SOVRAŽNIM GOVOROM.

  • ana janez

   Po uradih, sodiščih, bankah in vseh ustanovah bom začel spraševat če morda govorijo slovensko.

 • Radolf Mitler

  Popović! Spokaj in daj mir, kreten!

 • lili pili

  Ta matozar je se vecji lupmp kot popo,

  kerga je jajo podprl ta je na lok volitvah ziher popusio

 • črnaovca

  Ne bo nič, bolj ko štejejo slabše je za Popoviča, seveda bo Matoz ob asistenci Popoviča nategoval dokler bo le lahko

 • lili pili

  Ej desnicarji, pusite kot se nikoliiii, a pece, srbi, jezi mi pa nsprotno uzivamo ob orgazmih srece…

 • Janez

  Popovič bi vsak dan za zajtrk pojedel en pasji drek,samo,da mu nebi bilo treba zapustiti tega občinskega “korita” Pa saj ta kreten v življenju še ni nič naredil,saj ničesar ne zna.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!