Brežiške gasilske enote prevzele novo opremo

V občini Brežice so v letih 2021 in 2022 skupaj z ministrstvom za obrambo za nakup gasilsko-reševalne opreme namenili 80.000 evrov. Opremo, ki je namenjena za posredovanje pri naravnih in drugih nesrečah, so v sredo svečano prevzele enote I. kategorije. Opremo so prejele na podlagi potreb po opremljanju.

“Z nabavo dodatne opreme, namenjene specializaciji gasilskih enot, še enkrat dokazujemo, da dajemo velik pomen enotam I. kategorije, katere predstavljajo zelo pomemben del požarnega in protipoplavnega varstva v svojih okoliših in na ravni celotne občine,” je ob predaji poudaril predsednik Gasilske zveze Brežice Herman Premelč. Ob tem je dodal, da so z nakupom nove opreme gasilske enote povečale operativno moč in pripravljenost posredovanja ob naravnih in drugih nesrečah.

Poveljnik Gasilske zveze Brežice Darko Leskovec je dejal, da je vizija Gasilske zveze Brežice dati poudarek vsem 31 enotam, saj so do sedaj večji del bremena nosile gasilske enote višjih kategorij, predvsem zaradi boljše opremljenosti.

“Vizija in program poveljstva Gasilske zveze Brežice in posluh župana Občine Brežice Ivana Molana so pripeljali do nabave in današnjega prevzema. Dodatna oprema za posredovanje pri naravnih nesrečah ter požarih daje gasilskim enotam večji pomen in odgovornost,” je dejal.

Moje Posavje