fbpx

Brežiški policisti obravnavali 101 tujca, ki so v državo prišli na nezakonit način

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti na številki 113 so od zadnjega poročanja sprejeli 208 klicev, od tega je bilo 70 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem prometne varnost ter mejnih zadev.

Brežiški policisti so obravnavali 101 tujca, ki so v državo prišli na nezakonit način. Tujce različnih državljanstev (Indije, Rusije, Maroka, Konga, Afganistana, Pakistana in Bangladeša) so prijeli na območju Orešja na Bizeljskem, Rigonc in Obrežja. Mejo so prečkali posamično ali v skupinah – ob prijetju so bili v skupinah od treh do dvaintrideset oseb. Policija sporoča, da postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti mejne policije Dobova so s pomočjo brežiških policistov prijeli in nato v nadaljnji postopek izročili štiri tujce, državljane Kuvajta, Maroka in Sirije. Nekaj pred deseto uro dopoldne so policisti na tovornem vlaku (kompozicija 35-tih vagonov je bila dolga več kot 5000 metrov), ki je pripeljal iz Hrvaške, opazili štiri osebe, ki so po zaustavitvi vlaka skočile iz vagonov in se podale v beg. Tujce so približno dve uri zatem prijeli v bližini Sela pri Dobovi. Mariborski operativno komunikacijski center je ponoči zabeležil en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

Foto: PU Koper

Primorske novice pa so v sredo poročale, da so policisti na cesti proti Mostičju opazili sumljivo vozilo s poljsko registracijo. Voznik kombija se najprej za znake policistov ni zmenil in je policiji skušal zbežati. Na koncu je kombi ustavil, tako da je obstal nad brežino, voznik pa je skočil iz kombija. Med begom je skočil v strugo reke Rižane in stekel čez bližnje njive. Policisti so ga kmalu zatem prijeli in vklenili. V Rižani so posredovali tudi koprski poklicni gasilci, ki so kombi zavarovali, da ni zdrsnil po brežini. Izkazalo se je, da je v kombiju osem državljanov Iraka, voznik pa je bil 31-letni Ukrajinec. V zadnjih dneh se je za zapahi koprskega pripora znašlo več Ukrajincev, ki so tihotapili prebežnike, še poroča portal.

Sara Kovač