fbpx

Brezplačna predavanja o samooskrbi z domačimi vrtninami v Zasavju

(Foto: iStock)

V Sloveniji, ki je sicer dežela dobre kmetijske zemlje, pridelamo manj kot polovico hrane, ki jo porabimo, in čeprav je vrtičkarstvo slovenska tradicija, se ga za zdaj le redki lotevajo zares, sistematsko in tako, da bi lahko večino svoje hrane pridelali sami. Lokalna samooskrba s hrano je ključ do rešitev številnih družbenih težav. Ta teden pa nam Zasavska ljudska univerza v sodelovanju z občino Trbovlje v okviru projekta LAS pripravlja organizirana brezplačna predavanja s področja lokalne samooskrbe in ureditev urbanih vrtičkov v treh občinah.

KDAJ IN KJE?

TRBOVLJE:
Prvo predavanje z naslovom Do domačih vrtnin in samoskrbe s pomočjo učinkovitega vrtička – visoke kapilarne grede (inovacija predstavitev “kapilarnih gred” iz starih oken in novega lesa) se bo odvijalo v knjižnici Toneta Seliškarjadanes od 18.00 do 20.30. Predavala bo Lenka Puh iz skupnosti Etri.

HRASTNIK:
Drugo predavanje z naslovom Kako pridelati varno hrano v visokih gredah v sozvočju z univerzumom – delo na zemlji krepi telo in duha se bo odvijalo v četrtek, 4. oktobra, od 17.00 do 20.00 v Domu KS Steklarna v Podkraju. Predavanje pa bo vodila Maja Klemen Cokan, univ. dipl. inž. kmet. in svetovalka za biodinamiko.

ZAGORJE:
Tretjega predavanja z naslovom Pridelava vrtnin in zelišč v visokih gredah – sam svoj mojster pa se boste lahko udeležili v petek, 5. oktobra, od 9.00 do 12.00 na Zasavski ljudski univerzi, predaval pa bo Sašo Taškar, strokovnjak hortikulture in mojster izdelave visokih gred.

Več podrobnosti o samih predavanjih lahko izveste na zgornjih povezavah, zaradi lažje organizacije pa svojo udeležbo sporočite na ZLU (tel.: 03 56 55 120, e-naslov: [email protected]).

Več na nase-zasavje.si …