fbpx

Častno slovo slovenskih vaterpolistov v Kranju

Foto: Tit Košir

Slovenski vaterpolisti so v zadnji tekmi kvalifikacijske skupine A v Kranju za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo od 27. avgusta do 10. septembra v Splitu, morali priznati premoč francoske izbrane vrste, ki je zmagala s 26:11 (7:2, 5:2, 5:4, 9:3). Slovenska reprezentanca je tekmovanje končala na tretjem mestu, v Splitu bosta igrali reprezentanci Francije in Nemčije, četrta je bila Švica in peta Belgija. Strelci za Slovenijo so bili: Jaša Kadivec 3, Matej Nastran 3, Jaša Lah 2, Matic Rahne 1, Matej Rajšp 1, Martin Puš 1.

Osemletna odsotnost z mednarodnih prizorišč je prišla do izraza  že na sobotni tekmi proti Nemčiji, ki je visoko premagala izbrance Krištofa Štromajerja, ki so se sicer borili do zadnjega atoma moči, vendar je vseeno prišla do izraza večja kakovost nasprotnikov. Nekaj podobnega so pričakovali tudi v zadnji tekmi kranjskega turnirja, kajti Francozi v zadnjih letih spet veliko vlagajo v vaterpolo, igrajo tudi v svetovni ligi, njihov najmočnejši klub Marseille, za katerega igra tudi pet francoskih reprezentantov, pa skupaj z italijanskim Pro Reccom vodi v skupini B lige prvakov. V skupini A sta po devetih odigranih krogih najboljša Brescia in Novi Beograd.

France Slovenia Foto Aleksander Sokler 2225

Jaša Kadivec, igralec slovenske reprezentance, je po tekmi izjavil: “Občutki po tekmi so zelo dobri, smo pa precej utrujeni. Na turnirju smo naredili tisto, kar smo morali, premagali smo reprezentanci, ki sta na naši ravni, medtem ko sta Nemčija in Francija za nas še na previsoki ravni, saj sta to reprezentanci, ki že dolgo igrata na največjih tekmovanjih. V vsakem primeru je bilo dobro, da smo imeli te tekme, ki nam bodo v prihodnosti zagotovo koristile. Dali smo vse od sebe, v veliko pomoč pa so nam bili tudi gledalci.”

Sara Kovač