fbpx

Ciljna država nezakonitih migrantov je postala Slovenija!

Foto: Fb

V ponedeljek, 21. maja, je predsednica Civilne iniciative proti ilegalnim migrantom na Škofijah opazila 5 ilegalnih migrantov, ki so hodili po regionalni cesti iz Podgrada v smeri Kopra. Ustavila se je ter o migrantih obvestila interventno številko 113. Do prihoda policistov jih je z navezovanjem pogovora zadržala, ter od njih pridobila informacijo, da so prišli v ciljno državo Slovenijo.

Po objavi fotografij na socialnem omrežju Facebook je objavo kmalu delilo več 100 ljudi, a je bila objava kmalu blokirana in označena kot sovražni govor. V demokratični državi bi se tudi drugače misleči morali sprijazniti z dejanskim stanjem na terenu. Strah je lepa reč.

Varovanje državne meje
Varovanje državne meje je osnovni pogoj za zagotavljanje civilne varnosti državljank in državljanov Republike Slovenije. V teh časih povečanih ilegalnih prehodov meja ekonomskih migrantov bi morala vlada zagotoviti osnovno varovanje državnih meja z ustreznimi službami ter drugimi ovirami na terenu, ki bi preprečevali ilegalne prehode državne meje ter s tem tudi morebitne tragedije, ki se dogajajo ob prečkanju meje na neustreznih mestih.

Več si lahko ogledate na portalu Primorska24.si.