fbpx

Citypark lepša dan že 20 let: Pestro dogajanje ob 20. obletnici nakupovalnega središča

Foto: Facebook

Nakupovalno središče Citypark letos obeležuje 20. obletnico svojega obstoja. Ob tej priložnosti so vodilni predstavili uspehe, investicije in prihodnji razvoj Cityparka. Ob obletnici pa čaka obiskovalce prav posebno vzdušje v nakupovalnem centru. Od petka dalje pripravljajo 20-dnevno dogajanje s tremi deželami in številnimi igrami. Imeli bodo dežele pravljic, iger, eno od dežel pa so poimenovali “ne upaš”. “Zabavo bomo zagotovili tako za najmlajše kot tudi starejše z različnimi arkadnimi igrami, air hokejem, ročnim fliperjem in nogometom. Najbolj pogumne čakata tudi bungee skok in trampolin,” je predstavil center manager Cityparka Andrej Ropret.

Nakupovalno središče Citypark je paradni konj slovenskih nakupovalnih središč. V 20. letih so dosegli, da imajo danes več kot 120 trgovin in lokalov ter najprestižnejše blagovne znamke. “Zagotavljamo najvišjo kakovost storitev in postavljamo modne trende. Dejstvo je, da smo največji tako po številu trgovin in lokalov kot tudi po površini,” je izpostavil center manager Cityparka Andrej Ropret.

Med prvimi so na slovensko tržišče postavili najbolj zaželene blagovne znamke. Določene blagovne znamke pa je mogoče najti le pri njih, denimo Primark in Mac. Prav tako pa so mnoge blagovne znamke na slovenski trg stopile prav prek Cityparka, med drugim: New Yorker, Gap, Pandora, Samsung, Calvin Klein, Huawei, Nespresso, Primark, Lego, MAC Cosmetics. V kratkem prihaja še trgovec HalfPrice. “Citypark je zgodba o uspehu,” je ponosno dejal Ropret.

Toni Pugelj, direktor SES Slovenija, Andrej Ropret, center manager Cityparka in Maja Vidmar, vodja marketinga v Cityparku (Foto: Citypark)

Direktor SES (Spar European Shopping Centers) Slovenija Toni Pugelj pravi, da je Citypark kot njihovo največje nakupovalno središče že 20 let zelo uspešno. “Citypark je bil vedno znanilec novosti, vedno je bil prostor druženja, zabave, prostor prijetnega nakupovanja. Na vse to smo zelo ponosni,” je pojasnil in še dodal, da ne more mimo trenutne situacije. “Tako kot smo bili v času epidemije prvi, ki smo vzpostavljali točke testiranja in cepilna mesta, kar je bila ena izmed močnejših točk, bomo tudi sedaj v okviru skupine SES pomagali v sklopu humanitarnih akcij.

Investirajo v projekte trajne mobilnosti
Po Ropretovih besedah v nakupovalno središče Citypark nenehno vlagajo in razvijajo. Med drugim so prenovili severni del središča. Vključili so več svetlih in modernih materialov, v prostor so umestili tudi vodni element, zelenje in z novo stekleno streho poskrbeli za več naravne svetlobe. “Odprli ali posodobili smo kar nekaj trgovin. Zgradili smo avtobusno postajališče in postavili Avant2Go “car sharing” lokacijo. Ta je opremljena po najsodobnejših tehničnih in varnostnih standardih,” je pojasnil.

Foto: Facebook

V podjetju so tudi vseskozi trajnostno mobilno usmerjeni. Pred leti so v parkirni hiši vgradili najmodernejši parkirni sistem za takratne časa v Ljubljani. Med epidemijo koronavirusa so postavili tudi nove sodobne polnilnice za električne avtomobile. “Skupno lahko tako sedaj naši obiskovalci svoje jeklene konjičke polnijo na kar desetih e-polnilnicah. Naredili smo tudi novo kolesarnico in sedaj imamo kar 106 parkirnih mest za kolesa,” je dejal Ropret o tem, da uresničujejo vizijo o vedno bolj zelenem nakupovalnem središču.

Z najmodernejšim sistemom hlajenja za manjšo porabo energije
Po prenovi središča imajo tudi najmodernejši sistem hlajenja, ki je zelo učinkovit, poraba energije je manjša, manj je tudi izpustov ogljikovega dioksida in s tem je manj onesnaževanja oziroma obremenjevanja okolja. “Posodobili in nadgradili smo nadzorni sistem središča. Računalniško krmiljenje omogoča stalen pregled nad delovanjem tehničnih naprav v Cityparku. Gre za zelo učinkovit in varčen sistem, saj prispeva k od pet do deset odstotkov manjši porabi energentov, kot sta na primer elektrika in voda,” je pojasnil Ropret.

Foto: Facebook

Tudi v prihodnosti načrtujejo investicije, med njimi tudi prenovo požarne centrale centra. V Cityparku bodo kmalu namestili omarice za shranjevanje nakupov in namestili postajo za polnjenje e-koles, ki bo hkrati zagotavljala tudi varno parkiranje. Do aprila bodo postavili tudi sodobne in elegantne klopi za sedenje na različnih lokacijah. Pred njimi je še prenova dveh transformatorskih postaj. S tem bodo dolgoročno investirali v varni elektro-energetski sistem centra, ki bo omogočal še dodatne možnosti razvoja oziroma širitev kapacitet centra. “V koroni se je izkazalo, kako pomembno je, da imamo dober in sodoben prezračevalni sistem. To je treba tudi ves čas vzdrževati,” je izpostavil.

Marca bo v Cityparku živahno
V vseh teh letih so v središču Citypark pripravili ogromno dogodkov. V desetih letih so jih pripravili približno dva tisoč, nekateri so trajali tudi več dni. Če izvzamejo čas epidemije, pa letno beležijo več kot devet milijonov obiskovalcev. Ob 20-letnici s petkom pripravljajo tudi 20-dnevno dogajanje s tremi deželami, ki bodo imele  številne igre. Imeli bodo dežele pravljic, iger, eno od dežel pa so poimenovali “ne upaš”. “Zabavo bomo zagotovili tako za najmlajše kot tudi starejše z različnimi arkadnimi igrami, air hokejem, ročnim fliperjem in nogometom. Najbolj pogumne čakata tudi bungee skok in trampolin,” je še predstavil Ropret.

Sara Rančigaj