Civilne iniciative vlado pozivajo k preprečitvi množičnih zlorab azilnega postopka

Foto: epa

Civilne iniciative (CI) Metlika, Bela krajina, Debeli rtič in Velenje so včeraj novo vlado in ministrstvo za notranje zadeve skupno pozvale k ukrepanju. Ministrstvo in policijo še pozivajo, naj preverijo zakonitost ravnanj nevladnih organizacij, ki migrantom pomagajo pri nezakonitih prehodih slovenske meje.

V civilnih iniciativah so v skupnem pozivu zapisali, naj vlada in ministrstvo preprečita množične zlorabe azilnega postopka, ki smo jim v Sloveniji priča s strani številnih migrantov, ki vsakodnevno nezakonito prečkajo našo mejo.

Migranti izkoriščajo azilni postopek
Da migranti izkoriščajo azilni postopek za prehod proti zahodu Evrope, je v svojem intervjuju za Večer konec avgusta opozorila zdaj že nekdanja notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Ne mednarodno ne evropsko pravo migrantom namreč ne dovoljujeta pravice izbirati državo, v kateri bodo zaprosili za mednarodno zaščito, temveč določata, da je treba prošnjo vložiti v prvi varni oziroma prvi državi vstopa v EU (v primeru migrantov, ki vsakodnevno nezakonito prečkajo slovensko mejo, sta to Turčija ali Grčija).

Dejansko stanje pa je takšno, da večina migrantov za mednarodno zaščito zaprosi šele v Sloveniji, pred tem pa prepotuje celo vrsto varnih držav, med njimi tudi dve članici EU. Da gre za zlorabe, je razvidno tudi od tega, da jih večina po vložitvi prošnje za azil niti ne ostane v Sloveniji, pač pa vložitev prošnje izkoristi za nemoteno gibanje po EU.

Sistem mednarodne zaščite ni namenjen ekonomskim migracijam
Sistem mednarodne zaščite (azila) je namenjen beguncem, ki dejansko potrebujejo pomoč, ker so v svoji državi preganjani, in ne ekonomskim migracijam. S tem ko ekonomski migranti izkoriščajo azilni postopek, namenjen beguncem, slednjim onemogočajo pravico, da pridobijo mednarodno zaščito, saj s svojimi neupravičenimi prošnjami upočasnjujejo celoten sistem. Poleg tega grobo izkoriščajo pripravljenost zahodnih držav, da pomagajo beguncem.

Ko nezakonitim migrantom pomagajo nevladne organizacije
V zadnjem času se je v javnosti pojavilo tudi več dokazov, da so nevladne organizacije kar same klicale policijo in jim sporočale, kje se nahajajo nezakoniti migranti, hkrati pa so vnaprej napovedovale, da bodo zaprosili za azil. Migranti so tudi sami povedali, da so jim slovenski nevladniki že v BiH dajali navodila, koga in kam naj pokličejo, ko prispejo v Slovenijo, o čemer obstajajo zabeležke policije. Takšno ravnanje nevladnih organizacij je vsega obžalovanja vredno, poleg tega bi lahko pomenilo nezakonito pomoč pri ilegalnih prehodih meje, kar je kaznivo dejanje. Policijo zato pozivajo, naj natančno preveri obstoj tovrstnih kaznivih dejanj.

V CI Metlika, CI Bela krajina, CI Debeli rtič in CI Velenje so zapisali, “da nevladne organizacije z načrtnim prevažanjem in usmerjanjem nezakonitih migrantov nikakor ne morejo diktirati politike priseljevanja v EU, saj so za to zadolženi pristojni organi posamezne države”.

Ali bo policija zaščitila policiste?
Civilne iniciative so se pri svojem pozivu nedvomno oprle tudi na javno objavljene zaznamke policistov s Policijske postaje Črnomelj in Policijske postaje Ilirska Bistrica, o čemer smo poročali tudi na našem portalu migrantom-pomagajo-jih-usmerjajo-in-grozijo-policistom/ O tem, kako bo policija zaščitila policiste, in kakšne postopke so uvedli zoper pristojne iz nevladnih organizacij, smo vodstvo policije vprašali tudi z našega portala. Odgovora še nismo prejeli.

V nadaljevanju zato še enkrat objavljamo zaznamke policistov, ki pričajo, da imajo v civilnih iniciativah prav, ko ministrstvo in policijo med drugim pozivajo, naj natančno preverijo obstoj kaznivih dejanj nezakonite pomoči migrantom in s tem zaščitijo tudi svoje policiste.

Zaznamek PP Črnomelj.

CI so poziv poslale: ministrstvu za notranje zadeve, generalni policijski upravi, Boštjanu Poklukarju, novemu ministru za notranje zadeve, Damirju Črnčecu, novemu državnemu sekretarju v kabinetu predsednika vlade, zadolženemu za nacionalno varnost; Marjanu Šarcu, predsedniku vlade, in Simonu Veličkemu, generalnemu direktorju policije.

Več si lahko preberete na portalu moja-dolenjska.

 • Jože Kovač

  Kaj je migrant: To je oseba, ki se na katerem koli slovenskem predstavništvu javi na odprte tenderje za odprta delovna mesta. Torej, Slovenija bo v enem letu ustvarila 130.000 delovnih mest, zaposlila 100.000 brezposelnih Slovencev, ostalo bo 30.000 nezasedenih delovnih mest, na katere se lahko javijo tujci-migranti. Ob predložitvi CV-ja, potovalnih dokumentov in garancije delodajalca se tudi tujca lahko zaposli, saj naj bi bili med njimi sami visoko usposobljeni strokovnjaki. Še ena stvar je pomembna, dokazati morajo znanje slovenskega jezika. Tak predlog bomo dali EU komisiji v Bruselj in dokazali, da smo boljša država od Kanade, pa še begunce bomo sprejeli pod pogoji, ki jih SAMI določimo in ne z neko kvoto. Mislim, da sem dovolj dobro ustvaril pogoje, ki so enaki kanadskim, pa jim vsi ploskajo. če ne bo 30.000 migrantov, tudi za 30 “beguncev” ne bo prostora. In prehajanje EU držav brez zahteve po azilu pomeni, da v Sloveniji NE SME dobiti azila. Za azil v Sloveniji lahko zaprosi samo na konzularnem predstavništvu Slovenije v njegovi matični državi, kjer morajo direktno preveriti stanje prosilca.

  Vse ostalo so KRIMINALCI in jih je treba kot take obravnavati !!!

 • Felikss_AH

  Pozivati tole vlado da naj karkoli v zvezi z ILEGALCI ukrepa je kot bi svinji šepetaje skušal “dopovedati” naj neha jesti okusne pomije. Pa tile “imigranti” so kot njihova krma, od njih se Levi prasci redijo ko zagotovo del denarja iz kreditov za Multikult “Integracijske” namene od EU Centralne Banke preusmerjajo v lastne žepe, da ne omenjam še druge stimulacije. A je še kakšen drugi razlog zakaj se vsi ti “filantropi” tako krčevito oklepajo oblasti? Sočutje in skrb do “imigrantov”… a res? Butasta Fajonova s pogledom in čutom kuščarja, brez otrok, pa one Lezbično Feministične grdobe iz Soros NGOgnojev – ?

  NE POZABITI… tudi ona nora “imigrantska princesa” Corina Cretu, (Commissioner (2014-2019) Regional and Urban Policy) je predlagala… 310 MILIJARD € za “integracijo” NEINTEGRATIVNIH Afro-Arabo-Azijskih divjih samcev. Podobno je že pred njo predlagal-ukazal tudi EU Consiliere Soros, da EU mora zagotoviti vsaj 16 milijard € LETNO za oskrbo “imigrantskega” uvoza. To je denar ki ga EU Centralna Banka sprinta kot od šale, enako kot to počne Ameriški FED…

  Tale LEGALIZIRANA ILEGALNA kvazi imigracija je posel ki vpletenim nosi več denarja kot cirkus z drogami. Legalni Ilegalci so tudi sami dojeli to in če gre zakaj pol ne. Torej če je nekaj dovoljeno potem je težko to opredeljevati kot zlorabo.

  • Felikss_AH

   Preplaviti Evropo in jo uničiti s temi divjimi primitivnimi hordami je plan Globalistov Kosher Nostre tam z druge strani Atlantika. Nemogoče je da EU oblastne strukture in one držav članic tega ne vedo, a ker gre za denar se požvižgajo na to. Nemogoče je tudi da se ne zavedajo da bo po Evropi počilo, najverjetneje najprej v Nemčiji potem se bo pa kot požar razširilo povsod. Kako se bo to odvijalo, kakšen bo točno rezultat nimam pojma. Odvisno je predvsem kdo bo s kom držal… ali se bodo Vojske in Policije priklonile uporu ali bodo podpirale tudi svoj lastni konec… kdo bi to ta hip lahko vedel

   Kam se bodo torej umaknili vsi ti ki si zdaj NAJBOLJ polnijo žepe… predvsem oni na vrhu… vse kaže na Ameriko, Kanado, posebej pa Avstralijo in Novo Zelandijo. V Novi Zelandiji na primer so cene nepremičnin in zemljišč že poletele v orbito in tudi “prve lastovke” že kupile ali kupujejo svoje rezidence tam.

   Takole “diskretno” med nami… prav zanima me kakšni bodo na primer komentarji tehle Levuharskih kretenov tu, ko bo tudi njim greznica začela vdirati v stanovanja, ne bodo pa v kategoriji tistih ki bodo pravočasno “odlepršali” v bolj mirne kraje. Ja… karma je hudič!

  • Soave

   + + + + + +

 • Biba Majer

  Leftardi / Libtardi so tako kratke pameti, da se ne zavedajo, da se ta veselica (glavarina na uvoženega migranta) bliža koncu. In koga bomo Evropejci “lovili” za storjeno zlo? KRIVCE !!! Uvoznike teh astrofizikov, “slabih šoferjev”, ki koljejo in posiljujjeo po Evropi. Nevladniki in vladniki pa so prav gotovo na vrhu tega seznama krivcev. Do zdaj ste služili z uvozom tujcev, od zdaj boste “zaslužek” porabljali za bežanje pred roko pravice ljudstva. Izdajalski prasci, naših otrok ne boste ogrožali – MARŠ golazen !!!

 • Olga2345

  Zaradi kršenja azilnega postopka in podpisa marakeškega sporazuma, je treba ovaditi Cerarja in Šarca! Cerar mora kazensko odgovarjati tudi zaradi več kot pol milijona divjakov, ki jih je Soros s pomocjo “nevladnih” organizacij pognal v Evropo, Cerar pa jim je NEZAKONITO odprl šengensko mejo!

 • Soave

  Pa kakšen azil, za vraga, no ??
  Saj nismo troti ! Že zdavnaj vemo, kdo si polni malho s temi migranti.
  Kaj pa Kristjani na vzhodu ? Je Cerkev kaj spregovorila ? Preberite prosim !
  https://marijanzlobec.wordpress.com/2018/09/17/beg-in-izgon-kristjanov-z-bliznjega-vzhoda/

 • sunday

  edini pravi azil za te podganje iztrebke je metek v čelo !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!