fbpx

Črna kronika na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: Znan najverjetnejši razlog za novo družinsko tragedijo!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V ponedeljek, okoli 17.30 ure, so bili na Policijski postaji Celje obveščeni o novi družinski tragediji. Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah je 61-letni moški ustrelil 57-letno partnerko. Operativno komunikacijski center je na kraj poslal več patrulj.

Po podatkih, ki so jih imeli, se je storilec po tem, ko je ustrelil partnerico, oborožen umaknil v stanovanjsko hišo. Policista policijske postaje Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj, ustreljeno žensko odnesla na varnejše območje in jo predala predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki so bili zaradi nevarnega postopka opremljeni z neprebojnimi jopiči.

Ogled kraja družinske tragedije je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Z ogledom in zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem, pred stanovanjsko hišo, ustrelil 57-letno izven zakonsko partnerico ter po dejanju odšel v stanovanjsko hišo, kjer je ustrelil še sebe.

Ko so vstopili v stanovanjsko hišo je 61-letnik še kazal znake življenja. Reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč, organizirali so tudi helikopterski prevoz, vendar je storilec kljub hitremu nudenju pomoči, poškodbam na kraju podlegel.

Foto: PU Ceje

Nesoglasje najverjetnejši razlog za tragedijo
V omenjenem primeru obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja umora po 1. odstavku 116. člena Kazenskega zakonika 1B in samomor. Najverjetneje je do tragedije prišlo zaradi večletnega nesoglasja med partnerjema, vendar o kakršnemkoli nasilju med njima v preteklosti niso bili nikoli obveščeni.

Celjski glasnik