Črnomelj: Poškodovanih okoli 400 objektov, občani potrebujejo pomoč

Foto: moja-dolenjska.si

V petek, 8. junija 2018, se je po 16. uri v občini Črnomelj razbesnelo močno neurje s točo.

Toča, debela kot jabolko, je pustošila v naseljih Obrh pri Dragatušu, Breznik,Tanča Gora, Sela pri Dragatušu, Dragovanja vas, Jerneja vas, Kanižarica, Blatnik, Dobliče, Zajčji Vrh, Jelševnik, Stražnji Vrh, Talčji Vrh, Rodine, Sela pri Otovcu, Lokve, Otovec, Rožanec, Petrova vas, Mihelja vas, Ručetna vas,Dolnja Paka, Svibnik, Grič pri Dobličah in v mestu Črnomelj. V Črnomlju je bilo najhujše v naselju Čardak.

Po ocenah so uničene strehe na okoli 400 objektih, škode naj bi bilo za 3 milijone evrov.

Zaradi razbitih streh je voda zalivala stanovanja v zgornjih nadstropjih. Poškodovane, razbite in razkrite so strehe številnih stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Zaradi izredno debele toče so poškodovana vsa zunaj parkirana vozila, razbita stekla, poškodbe na pločevini. Toča je povsem uničila poljščine, sadno drevje, vinograde, škoda je v gozdovih, poškodovana je infrastruktura.

Za odpravo posledic neurja je bil aktiviran Štab Civilne zaščite Občine Črnomelj. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so prišla na pomoč tudi društva Gasilske zveze Metlika, v odpravljanju posledic neurja je sodelovalo 350 gasilcev, delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektra Ljubljana.

Pomoč občini Črnomelj so ponudile sosednje regije, na pomoč so prišli tudi gasilci iz sosednje Hrvaške.

Odpravljanje škode se je nadaljevalo tudi včeraj. Gasilcem Gasilske zveze Črnomelj so na terenu pomagali gasilci gasilskih zvez Metlika, Semič, Kočevje, Novo mesto, Trebnje, Šentjernej, Posavske regije in treh gasilskih društev iz sosednje Hrvaške. Po navedbah črnomaljskega gasilskega društva je skupno sodelovalo okoli 400 gasilcev.

Gasilcem pomagajo tudi številni domačini, pomoč se bo nadaljevala tudi danes. V PGD Črnomelj navajajo, da kdor potrebuje še pomoč, naj pokliče na brezplačno telefonsko številko 112.

Na družbenih omrežjih (Facebooku in Twitterju) pa potekajo tudi številne akcije zbiranja in pomoči pri strešni opeki, ki je zmanjkuje.

Fotografije posledic toče v Črnomlju poglejte TUKAJ

 • Zgornji

  Jooojjjjjjj, … No, ljudje , vidite, To so Prvi Začetki Konca tega Pokvarjenega sveta !!! ! !!! Tudi tornado v Nemčiji je bil Znak. Ampak, Vse To še NI Povsem Nič, v primerjavi Kaj nas Kmalu Čaka – v Naslednjih 9 letih do Konca. Žal pa se Vse To Mora Zgoditi, zato da se Pokvarjen del sveta Odstrani , kajti Preveč se je že razbohotil. Svet-So-Ljudje . In Več kot Polovico Je Že Prepokvarjenih za nadaljnje življenje na tem Božjem Planetu . Žal.
  Lep pozdrav do Drugega Prihoda z Novo Dobo , takoj za Koncem, v Naslednjem Desetletju.

  • Hun

   hahahahah.tornado v Nemciji je bil pa res znak..tornado mas ti v svoji zmesani betici

   • Zgornji
    • Bozz

     Vau.

     Joel 2:30 And I will shew wonders in the heavens and in the earth, blood, and fire, and PILLARS OF SMOKE.

     Joel 2:30 Dajal bom čudežna znamenja na nebu in na zemlji, kri in ogenj in STEBRE DIMA.

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! In vendar se vse to Še Mora Zgoditi, Zato, da se Človeštvo Prebudi, in Odstrani take zlobne pokvarjene bedake kot je “hun” , kajti Preveč so se že Pokvarili in zaredili na tem Božjem Planetu . Vse to še Pred Koncem sveta v naslednjem desetletju , pred Drugim Prihodom. Lp do tedaj :-)

    • Hun

     Zlobn…kaj si ti naredu kj dobrega…ce ne nardis nc dobrega in nc slabega se ne pomen da si dobr

     • Zgornji

      Pomagal sem že veliko revnim in ubogim in še Veliko jim Bom pomagal, pa še vedno sem Slab in Nikoli Dober !!! ! !!!

   • Bozz

    Začetek konca. Pojavljajo se velike razpoke v zemlji po vseh kontinentih, pa tudi sinkholes oz. v slovenskem prevodu, pogrezajoče se luknje. Tudi videno že po Evropi, samo naši mediji skrbno skrivajo takšne novice. Da ne omenjamo vse večjo aktivnost vulkanov, itd. Pa hude poplave povsod po svetu, pa toča, suša, pa oslabelost EM polja nad zemljo in večja aktivnost sonca (UVC žarki sedaj prodrejo vse do tal), itd. itd.

    https://www.youtube.com/channel/UCqEP1SJuT4wS7GFZHOcJsOQ/videos

    Jezus Kristus je rekel, da bo za pokvarjene prišel konec tega sveta kot tat ponoči…nepričakovano.

    • Hun

     tazadn cajt

     • Zgornji

      A že komaj čakaš da te odnese ol ? No , potem si kličeš trpljenje . Rad trpiš ? Sado mazo ?

     • Hun

      ti bol da ne repliciras k si zmeden

    • Zgornji

     Amennn !!! ! !!! In tudi za nas bo Njegov Prihod “Presenetljiv” , kajti On že Ve , kako se rečem streže , … Kdo neki drug pa bo vedel !?! :-)
     Aleluja :-)

   • Steiermark

    Na žalost, takšne “naravne katastrofe” ne prizadenejo – poberejo tistih ki so zanje odgovorni s svojim satanističnim protičloveškim delovanjem, ampak smo prizadeti vsi zemljani, tudi tisti, nič krivi – za primer naj navedem, da se to kaže tudi pri “demoratičnih voltivah”, ko nam “izvolijo večinsko” rdeče zločinske pripadnike protičloveškega delovanja – genociarje, kot je mesečni, hun, ter ostala potaknjena levaška svojat, kot je tuddi kokoš alenkica…..Konec nezadržno prihaja – tudi za vas!

    • Hun

     zleht kot tebe ukma ne przadana..si pa po drug stran przadeta

 • Artur

  Globalistični NWO zločinski geoinženiring že daje “za to zločinsko gamad željene rezultate” tudi pri nas tudi po zaslugi naše politikantske narodno izdajalske servilne hlapčevske bande odkar nam z zapraševanjem ozračja ustvarjajo umetno toplo gredo in pogoje za takšne ekstremne vremenske pojave o kateri se pred 20-30 leti niti v sanjah nismo mogli predstavljat.
  Haarp v Sloveniji
  http://www.publishwall.si/stoychi./post/99737/za-koritarje-si-samo-nepomembna-smet

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/194410/slovenija-laboratorij-bioloskega-orozja
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/248382/haarp-najbolj-zlocinsko-orozje-ameriske-vojske
  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/233695/nove-lazi-o-podnebnih-spremembah-in-haarp-u

 • Artur
  • David Hitler

   glaub nicht dass es nur in Kroatien gibt es gibt ja auch in Slowenien es gibt sie überall diese verfickten HAARP Anlagen

 • Anton

  namesto, so svoje frustracije ljudje transformiral v bicikliranje na maratonu Franje, bi lahko enkrat za spremembo, šli udeleženci tega kolesarksega udejstvovanja, pomagat občanom Črnomlja in bi stem naredili mnooogo več, kot se petelinit na čas, kdo bo hitreje prešel ciljno črto.

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!