fbpx

Črnomelj: Trije tovornjaki odpeljali proti Petrinji in Glini

Foto: Facebook Nogometne šole Črnomelj

“Vse je pripravljeno na odhod v Petrinjo in Glino. Jutri ob 8. bodo tovornjaki štartali iz parkirišča podjetja Avto Mali v Črnomlju. A-Sprint doo, srečno pot!”. To je sinočnje sporočilo Nogometne šole Črnomelj. Danes so tovornjaki (šleperji) odpeljali proti Hrvaški.

Petrinjo in Glino ter okoliška naselja na Hrvaškem je pred dnevi stresel močan potres. Takoj so stekle številne humanitarne akcije, med prvimi tudi v Beli krajini. Tako je Nogometna šola Bela krajina, v sodelovanju s črnomaljskim podjetjem A-Sprint, d. o. o., in navijaško skupinoBeli Vragi začela organizirano zbiranje pomoči. Zbirali so nepokvarljivo hrano, vodo, topla oblačila, obutev, odeje, izdelke za osebno higieno, sanitarne pripomočke, ogrevalne naprave (peči) in podobno.

V akciji zbiranja so sodelovali tudi ŠTD Vinica, Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Dobliče, Športno društvo Dobliče, PGD Črnomelj, Sem’ška mladina, Mladina Metlika, Pungart Metlika, AMD Kolpa MXSOfficial profile in številni drugi posamezniki in podjetniki, ki so zbrano pomoč dostavili v prostore Nogometne šole Črnomelj. Dobrodelni akciji so se pridružili tudi Dana, Spar Metlika, MM Trgovina (Sadika na dom), Servis VAKO d. o. o., Frizerski Studio Sponka – SV, Trgovina Mavrica Črnomelj, Brewiks in Gostilna Samarin, ki so se še posebej izkazali s svojimi donacijami.

Nogometni klub Bela krajina je tudi sporočil, da bo podjetje A-Sprint, d. o. o., vso zbrano pomoč v sodelovanju z GŠK Mladost Petrinja dostavil prebivalcem Petrinje in okolice. Alen Kambič, predsednik Nogometne šole Bela krajina in direktor podjetja A-Sprint, se je včeraj nato zahvalil vsem, ki so pomagali pri zbiranju pomoči in nakladanju tovornjakov za Petrinjo. “Posebej se je treba zahvaliti za organizacijo in požrtvovalno delo Vjekoslavu Brčini in Mitji Frankoviču, ki je delal od doma na logistiki kljub temu, da je zbolel. Hvala tudi podjetjem, ki so nam pomagali.” Poleg že navedenih podjetij je naštel še Mithraeum, Kambič transport, A-sprint tehnika … Sporočil je, da bodo trije tovornjaki podjetja A Sprint danes odpeljali proti Petrinji. In dodal: “V slogi je moč!” Nato je sinoči sporočil: “Vse je pripravljeno na odhod v Petrinjo in Glino. Jutri ob 8. bodo tovornjaki štartali iz parkirišča podjetja Avto Mali v Črnomlju.” Objavil je še nekaj fotografij.

Mihaela Kambič pa je na Facebooku zapisala: “Danes ste v NŠ Bela krajina naredili veliko delo, ki se ga mogoče marsikdo ne zaveda, ker ni videl, kako so fantje cel dan pridno delali. Zvečer sem bila tam, bilo je mrzlo in deževalo je, a vidno že utrujeni fantje so pridno nakladali zadnjo pošiljko za Petrinjo, Glino … v tretji kamion šleper. Ti fantje so izžarevali poleg športnega duha veliko sočutnost za ljudi, prizadete v potresu. Ob koncu dneva imate lahko vsi (vodstvo in člani) dober občutek – Zmagali ste! Tokrat ne z žogo, temveč s človekoljubnostjo!” Zapisanemu se pridružujemo tudi v uredništvu. Naš poklon in HVALA tudi v imenu tistih, ki so pomoči najbolj potrebni.

Moja Dolenjska