Čuševo bleferstvo pri zapiranju trgovin

Andrej Čuš (Foto: STA)

Že nekaj tednov spremljam gospoda Čuša, kako potuje po Sloveniji in veselo zbira podpise za zaprtje trgovin ob nedeljah. Do sedaj naj bi jih zbral nekaj več kot 10 tisoč. Temeljni argument za zbiranje podpisov je, da imajo tudi trgovke in trgovci doma družine, s katerimi bi radi preživeli nedeljo in se morda odpravili v naravo ali pa samo preživeli prijetno nedeljsko popoldne v krogu domačih. Lepo.

Verjamem, da gospod Čuš ob nedeljah ne hodi po nakupih, da vse kupi že čez teden in je v nedeljo prost vseh teh opravil. In ker ima čas, se mirne vesti in dobre volje odpravi v bljižnjo gostilno, kjer si naroči nedeljsko kosilo, ki mu jo z veseljem pripravi kuharski mojster in postreže simpatična natakarica. Ko gospod Čuš konča s pojedino, mu prijazna natakarica pospravi mizo in umazano posodo odnese v kuhinjo, kjer jo z veseljem pomije kakšen kuharski pomočnik ali pa pomivalec posode. Ah, kako lepo je biti ob nedeljah prost vseh opravil, kajne?

Saj gostinci nimajo družin ali pač? Ste, med tem kosilom, pomislili, da imajo tudi gostinci družine? Pa delavci v turizmu ali delavci na bencinskih servisih? Ste morda pomislili, da imajo tudi slovenski policisti in gasilci ob nedeljah doma družine? Ste pomislili na medicinsko osebje? Niste!

Vam, gospod Čuš, gre samo za nabiranje političnih točk v upanju, da boste dosegli 4 % prag na volitvah ter se tako skozi mišjo luknjo ponovno prebili v Državni zbor. A močno dvomim, da vam bo uspelo preslepiti volivke in volivce.

Več si lahko ogledate na portalu-utrip-ljubljane.si

 • vvv

  Podobno blefiranje, oziroma še večji blef je bil leta 2003, ko je SDS prav na enak način zbiral glasove volivcev, oziroma celo bil predlagatelj referenduma o zaprtju trgovin, ko pa je prišel na oblast je kot prvi ukrep bil, da je pohodil lastni predlog in odprl trgovine ob nedeljah.
  Če pa bi bil Čus še poslanec SDS, bi ga pa z veseljem podprli.
  Ali ne?

  • tohuvabohu

   Lažeš, siromak. Predlagatelj referenduma je bil sindikat, podprla pa ga je tudi Cerkev.
   Če bi bil Čus še poslanec SDS, se tega početja sploh ne bi šel.
   Ali ne, brihtnež?

  • nevtrino

   Kako lepo je spet nekaj podtikat, a ?
   Zakaj so bili pa takrat isti ljudje proti ?

 • terminalar

  Neglede, ali je to njegov blef ali ne, ga pri tem podpiram.
  Primerjava prodajalcev v trgovinah z gostinskimi delavci in s turizmom ne pije vode.

  • tohuvabohu

   Ker?

  • Jefferson Vendski

   Zakaj primerjava ni možna? Saj oboji morajo v nedeljo priti na šiht, kje je razlika? Kvečjemu so trgovci na boljšem, ker se v nedeljo štacune zaprejo zgodaj popoldne, gostilne in turistične točke pa šele proti večeru.

   Pa še to: a lahko folk že enkrat neha uporabljat bebavo frazo, da nekaj “ne pije vode”. Pravilno je reči, da argument/trditev “ne DRŽI vode”.

   • RATATA

    Ne dihta!

 • BananaNjam

  V SDS ste sami hinavci, ki ste ob nedeljah v prvih vrstah pri maši. Pred 12 leti ste bili za predlog o zaprtju trgovin, ki ga v obeh Janševih vladah niste nikoli udejanjili! Sram vas bodi! Jajo naj raje gre nazaj med komuniste, ker se glede izkoriščanja delavcev obnaša tako kot oni. Čušu dam glede trgovin čisto prav in ga pri tem podpiram!

  • Commie Disposer

   Popapaj čuševo banano

 • Commie Disposer

  Čuš ve da je luzer in, da se bo moral preživljat s kriminalom, ker ne bo več izvoljen, razen če ne gre po nasvet k prenašalcu kahel Dr.Janiju

  • BananaNjam

   Kot da bodo zakokani sdsovci na volitvah uspeli premagati levico? Prvo presedlajte na metadon!

   • Lustrator

    Govoriš o Čušu?

 • OrangeHitler

  Ne, Nova24 sploh ni propagandno trobilo SDS…
  Vsi, ki so zapustili to potapljajočo se ladjo (nihče noče z njimi v koalicijo tako da ne bodo morali več vladati), so povedali isto. Da to ni več stranka, ampak izključno kult za čaščenje Enega in Edinega. Sekta, ki svoje večinoma starejše vernike neprestano straši pred ljudmi brez politične moči in vpliva (migranti) ter prepričuje, da njim pa “ni vseeno” za njih, potem ko oddajo svoj glas. Hahahaha bilo bi smešno, če nebi bilo tragično.

  • freedomfighter

   Lepo povedano ne poznam stranke kjer vsak ki iztopi iz nje napaden s propagando kot med stalinovimi cistkami

  • Bozz

   Ilegalni imigranti nimajo nobene veze z napadi na Čuša. Islam je problem, s katerim se bo EU prej ko slej znašla v vojni na lastnih tleh (seveda so jih za ta namen tudi uvozili), pa če je vam naivnežem to jasno ali ne. Na Švedskem je v zadnjem mesecu eksplodiralo 16 manjših bomb, svetovni mediji molčijo, poročajo samo Švedi, ki imajo kanale na youtubu…

   Vse skupaj bo pa Božja sodba nad Evropo. Nekoč Goti, Huni, otomanski Turki,…, danes (spet) muslimani.

   • freedomfighter

    Vprasanje zakaj bi vodilni ljudje evrope radi zrusili sistem ki deluje v vecini zato da lahko oni kradejo a ni bol logicno da bi radi sistem zrusili tisti ki nimajo moci…nisem se slisal za vladarje ki bi radi zrusili same sebe

    • Bozz

     Potem ne veš kaj se dogaja v zakulisju in ne poznaš resnice tega sveta.

   • OrangeHitler

    Govorim bolj na splošno, ne samo za ta članek.
    Torej se strinjaš s tem, da je Nova propagandna roka SDS-a, ok.
    Jaz vidim edino rešitev v tem, da se Evropa odreši vseh religij, ki jo mečejo nazaj v srednji vek. To velja tudi za krščanstvo.

    • Bozz

     Si ignoranten, brez krščanskega protestantizma ne bi Evropa nikoli imela srednjega sloja in razvoja kot ga je imela na temelju Svetega pisma v rokah protestantov, ki so ljudem prinesli svobodo in blaginjo, seveda svobodo na moralnih zakonih Boga. Protestantske krščanske države so najbolj uspešne, bogate, itd. UK, ZDA, Nemčija, Švedska, itd. v primerjavi s katoliškimi ali ateističnimi ali poganskimi in vsemi ostalimi in ta razvoj so ponesli v ves svet. Danes so vse te nekoč protestantske države komunistične in socialistične, vajeti pa ste prevzeli ateisti, “liberalci”, “progresivci”, sekularci, pripadniki raznih -izmov, itd. in posledično vse propada. Švedska je odličen primer propada nekoč uspešne protestantske države, potem ko so vajeti v roke vzeli zblojeni feministični socialisti.

     • OrangeHitler

      Dejstvo je, da se v vseh državah kaže obratno sorazmerje med stopnjo religioznosti in srečo prebivalstva na splošno. Bolj kot je država ateistična, srečnejši so njeni prebivalci. Kjerkoli ima cerkev primat, temu absolutno sledi nižji življenjski standard, vedno in povsod.
      In niti približno ne boš metal komunizma v isti koš s progresivizmom ali ateizmom. Ker za komunizem ravno tako potrebuješ vernike kot za krščanstvo. Iz tega se kristalno jasno vidi, da si popolnoma zaveden in da so vsi “ostali” zate isti, ne ločuješ med komunistom in socialistom, važno je zgolj da ni tebi podoben (čeprav imaš s socialisti bistveno več skupnega kot si misliš)…
      Ne začenjati teme o moralnih zakonih Boga, ker potem moraš zagovarjati suženjstvo, katerega Bog strogo opredeli in spodbuja. Bog in moralnost nimata skupnega absolutno popolnoma nič. Popolnoma nič. Nič.

     • Lustrator

      Oprosti, a več tvojih komentarjev kot preberem, večjo intelektualno in duhovno bedo odkrivam v ozadju. Je pa res, da sem morda že v začetku preveč pričakoval od nekoga s takim nickom in avatarjem. Moja krivda.

  • Lustrator

   Potapljajočo barko? Naj te opomnim, da gre za barko, ki je tako potapljajoča, da kljub temu, da je v opoziciji in deležna šikaniranja s strani vseh lovk globoke države (vključno s tebi podobnimi polpismenimi piškotkarskimi troli), je že kakšno leto vodi v večini, če ne kar vseh javnomnenjskih anketah. Je pa res, da iz stranke sami zbežijo (ali pa jih nagonijo) praktično brez izjeme sami notorični karieristi/oportunisti (Čuš) ali pa levi agenti, ki so bili med opravljanjem svoje infiltracijske udbovske funkcije razkrinkani. le trolaš ali si namenoma zatiskaš ušesa in oči pred zelo kruto realnostjo, v kateri se je po lastni krivdi znašla Slovenija in neodločen EU? Opozarjanje na probleme in grožnje je OSNOVNA DOLŽNOST vseh politikov in aktivnih državljanov, a seveda tega piškotkarji katerih modus operandi temelji na ustvarjanju potemkinove vasi, ne morete in ne morete razumeti. Intelektualni domet rdečega PR-a pač. Škoda je edino, ker župe, ki jo kuhate NIKOLI ne pojeste sami.

   • OrangeHitler

    Iz leta v leto se dokazuje, da je imela Vera Ban še prekleto prav, ko je izstopila iz stranke zaradi totalno sektaškega in totalitarnega vodenja. In vsi, ki so izstopili za njo so rekli isto. Kar lahko v glavi “domoljuba” pomeni samo eno: vsi so rdeči nastavljenci in udbovski agenti. Seveda, saj dlje od ideološkega deljenja in sektaške mentalitete ne boste nikoli prišli.
    Ravno zato ste verniki SDS-a najbolj predvidljivi in dolgočasni ljudje, ki mislite, da imate več skupnega z Janšo kot s povprečnim “levakom”. Žalostno.

    • Lustrator

     Veš v čem je glavni problem tvoje replike in izgovorov večine SDSovih izobčencev – vsem bi odbila zadnja ura, če bi se odprli vsi skriti, “izgubljeni”, zaprti in uničeni arhivi sodelavcev z režimom. Seveda pa obstaja tudi kup moralo sprevrženih sodelavcev rdečega režima, ki formalno niso bili nikoli člani udbe, ampak so presedlali na drugo barko preprosto iz osebnih koristi, kar zelo preprosto dokazljivo z vsemi neumnostmi, ki so jih izrekli po tem ko so izstopili iz stranke. pri večini težko ločiš ali so bili prej v SDS-u ali SD-ju. Ko padejo maske…

     • OrangeHitler

      “vsem bi odbila zadnja ura, če bi se odprli vsi skriti, “izgubljeni”, zaprti in uničeni arhivi sodelavcev z režimom”

      Zaradi takih umotvorov, osnovanih zgolj na lastnih paranojah, je nesmiselna kakršnakoli debata, saj bo zaključek iz tvoje strani vedno isti. Vedno, brez izjeme.
      In ponavljam, žalostno je, da mislite, da imate več skupnega z SDS kot z navadnimi državljani, četudi s t.i. “levaki” in “rdečkarji”.

      “pri večini težko ločiš ali so bili prej v SDS-u ali SD-ju”
      Točno tako in to je moj point. Vendar se ne nanaša na bivše poslance SDS, temveč vse sedanje poslance!

     • Lustrator

      Paranojah? Če sam nimaš pojma ne o dnevnopolitičnem dogajanju, kaj šele o njenih koreninah, ki izvirajo iz prejšnje države (sistem je z nekaj kozmetičnimi popravki namreč en in isti), to še ne pomeni, da to velja tudi za vse tvoje sogovornike. Če si sam tako kratkoviden, da slepo verjameš praznim blebetanjem kaviarsocialistov in njihovega mainstream medijskega PR-a, verjamem da živiš v demokratični kapitalistični srednjeevropski državi z urejenim pravosodjem, gospodarstvom, socialo, kulturo in demokracijo, a DEJSTVA govorijo o popolnoma nasprotnem. Ta dejstva lahko dnevno bereš na vseh medijih, ki si jih NE lastijo rdeči tajkuni in tudi v parlamentu s strani poslancev, ki imajo zadosti jajc, da povedo Slovencem tisto kar jim gre, ne le tisto kar se sliši dovolj dobro, da bodo ovce odobrile za naslednji mandat.

     • OrangeHitler

      Govoriš o skritih, izgubljenih arhivih tako, kot da bi jih osebno prebral, pregledal in nekam zakopal. In ko si že načel temo, te prosim, da še mene razsvetliš z znanjem in prilimaš kredibilen link, kjer si te skrivne, izgubljene arhive lahko tudi sam preberem, da se prepričam. Ali pač moram verjeti nekomu, ki je to že naredil?

      Glede na to, da je Nova popolnoma nekredibilen Fake News portal, katerega izključen namen je zgolj in samo brisanje riti in čaščenje SDS-a in njegovega Vodje. Vedno enake novice, a nisi tega opazil? Vedno vedno.

     • Lustrator

      Provokatorček, izgubljeni oziroma uničeni arhivi so DEJSTVO in ne stvar diskusije. Ukazi in posnetki uničevanja arhivov so bili že večkrat predstavljeni javnosti, a sam si očitno takrat glavo tiščal v pesku, da se ti ja ne bi zrušil mit o transparentnosti komunistične partije. O dejanjih in vpletenih osebah pričajo živi pričevalci ter zapiski njihovih spominov (nekateri celo iz lastnih vrst!) in tega ne boste mogli nikoli uničiti in izbrisati, ne glede na to koliko dokumentov ali ljudi boste še pokopali v obrambo svoje zločinske ideologije.

      “Glede na to, da je Nova popolnoma nekredibilen Fake News portal,
      katerega izključen namen je zgolj in samo brisanje riti in čaščenje
      SDS-a in njegovega Vodje. Vedno enake novice, a nisi tega opazil? Vedno
      vedno.”

      Ne vem, če ti je že kdo omenil, a izraz “fake news” se je vzpostavil kot fraza s katero se označuje lažnivo poročanje mainstream medijev, preko katerih lobiji, ki obvladujejo gospodarstvo, perejo možgane svoji nekritični publiki. Fake news na alternativnih portalih nima zaradi svojega omejenega obsega nikakršnega pomena in ni drugega kot “to si ti, kaj sm pa js?” način repliciranja obupanih režimskih piškotkarjev s katerimi napadate vse medije, ki niso posredno ali neposredno podrejene rdečemu centru moči, ki obvladuje cca 80% slovenske medijske scene.
      Omenjal si torej lažne navice in čaščenje SDS-a in njegovega vodje – boš podal kakšne primere? Na tem portalu nisem prebral enega samcatega tvojega komentarja, ki bi se vsebinsko dotaknil in z argumenti zanikal en sam stavek, kaj šele članek. Če pa te moti, ker medij za razliko od mainstreama tolče po odločevalcih, namesto po opoziciji, potem si pač spran tovariš, ki je v življenju vajen le ene same resnice – tiste, ki hvali aktualno vlado, ki bo (če bo le dovolj priden – beri: spran) kakšen košček skupne potičke namenila tudi njemu.

      “Vedno enake novice, a nisi tega opazil? Vedno vedno.”

      V Sloveniji in žal tudi po zahodni Evropi žal tudi SO vedno eni in isti problemi z enimi in istimi krivci, a nisi tega opazil? OSNOVNA Naloga vsakega medija z jajci, je, da o teh dogodkih poroča in razkrinkava ozadje vse dokler se zadeve ne razrešijo. In dokler se pri nas ne odpravi vzrokov, ki nas v 21. stoletju delajo za rdeči bananistan – komunistični muzej sovjetskega kova na prostem, je osnovna dolžnost vseh medijev, da o tem poročajo, osveščajo državljane in pritiskajo na akterje, da kaj ukrenejo. V normalnih državah je sicer to osnovna naloga tudi policije, tožilstva in sodstva, a kot sem rekel – v normalnih državah (državah, v katerih so že davno opravili s totalitarnimi vzorci).

   • Bozz
    • Lustrator

     Heheheh, govoriš o dokazih, potem pa mi linkaš stran OPS-a, lepo te prosim. Saj te nikoli nisem imel za pretirano resnega, zdaj pa vidim, da je zadeva očitno vzajemna. Takšnim “dokazom” torej ne hvala, manipulacije in iz trte povlečene izpeljave so nekje na nivoju Mitje Kunstlja, cilj pa je isti. Metodi sta sicer drugačni, ker je drograš Kunstelj deklariran komi, pojoči major pa samodeklariran domoljub, imata pa skupno sovraštvo do Janše in ljubezen do vsegliharstva za katero pa zelo dobro vemo komu edinemu je v interesu.

     Glede na to, da v družbi vseh dežurnih forumskih rdečih trolov vselej stopaš v bran odpadnikom SDS-a, je tudi tvoja agenda jasna kot bel dan. Glede na število “všečkov” pa očitno še ne prav vsem.

 • Bozz

  Ja SDS, potem pa zbirajte podpise za zakon, ki bi ukinil delo gostincev na Nedeljo, če vam je tako mar do gostincev in ostalih, ki morajo delati na Nedeljo. Ali je tudi tole pisanje eno samo nabiranje političnih točk? Ne poznam Čuša, ampak tale napad nanj zaradi tega kar bi moralo biti že zdavnaj sprejeto destletje nazaj, je smešno. Niste opravili svojega dela, sedaj pa morajo drugi to namesto vas. Pa četudi je motivacija prestop parlamentarnega praga. Saj samo ta motivacija še doseže, da nekateri dejansko kaj naredijo za ljudi, drugače vsi gledate samo nase.

 • Vlado77

  Meni ni mar če so trgovine odprte ali ne v nedeljo. Zlahka se organiziram. Kot rečeno pa mnogi pač morajo delati zaradi narave službe – drugi zaradi biznisa. Namreč gostilne verjetno naredijo največ prav za vikend. Nekdo pa trdi , da bodo odpustili par tisoč trgovk – kaj pa to? S dvigom urne postavke v nedeljah ( po novem letu) bo posledica samo ena , ali bodo izumili dodatek na nedeljo in dodali v cene tako da bodo plačali tisti ,ki pridejo v trgovino v nedeljo ali bodo malo povečali marže na splošno ali zmanjšali še tako male plače- nekje bodo morali dobiti denar. Na vsak način bodo nastradali ali nedeljski kupci ali mi vsi ali trgovci. Kljub temu bo še kar nekaj takih ,ki bodo v službi v nedeljo. Dilema je samo ena ali naj se obnašamo strogo poslovno in za čim večji dohodek ali zaščitniško do ljudi tako , da lahko nekateri zgubijo službo?

 • Jožef

  Vsak ljubi dan ena in ista mantra o Janezu Janši. Prej ko slej se boste morali sprijazniti z resnico. SDS je trenutno v Sloveniji edina stranka, ki ima konstantno enako število simpatizerjev + – par %. Dobro podjetje je lahko samo dobro in uspešno, dokler ima sposobnega vodjo. Vse druge stranke, razen SLS in SNS morda NSi so vse več ali manj nove stranke. Nekatere imajo življensko dobo le 4 leta in nekaj mesev. Kaj vam to pove. Dora roba se vedno dobro prodaja, slaba pa se pa hitro umakne iz tržišča. Zato dragi janšemrzniki, morali boste počasi spremeniti vašo mantra, kajti postejate vsebolj dolgočani in nadležni.

 • dr Janez Sveti

  Imam občutek da Nova24tv ne mara poslanca Čuša.

  DR Janez SVeti analitična služba

 • TOML

  Pijandura od Čuša je izdala svoje volilce.
  Po volitvah bo moral tudi v nedeljo delat, da bo preživel, ne pa afne guncat.
  Ej Čuš, s polno ritjo srati je lahko, vendar lačen srati je težko.

 • Hun

  Nedela je Gospodov dan, nje

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!