fbpx

Danes in jutri vlada na delovnem obisku v Zasavski regiji

Predsednik NSi Matej Tonin, predsednik SDS Janez Janša in minister za predsednik SMC Zdravko Počivalšek (Foto: Vlada RS)

Danes in jutri bo Vlada Republike Slovenije na delovnem obisku v Zasavski regiji. Že danes se bosta v Litiji mudila minister za obrambo, mag. Matej Tonin ter minister za javno upravo, Boštjan Koritnik, minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec bo poleg Litije obiskal še Hrastnik, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, minister Janez Cigler Kralj pa bo danes obiskal Dom Tisje, Dom starejših Polde Eberl Jamski na Izlakah ter Varstveno delovni center v Zagorju.

Glavnina obiskov je planirana jutri, v torek 28. septembra, ko se bodo predsednik vlade in ministri vseh ministrstev oziroma ponekod tudi njihovi državni sekretarji sestali s predstavniki podjetij, zavodov, občin ter drugih deležnikov v zasavskih občinah. Regijski obisk se bo zaključil z javno tribuno o razvoju Zasavske regije, ki se bo pričela v Delavskem domu Trbovlje ob 19. uri.

Člani vlade se bodo najprej sestali v Litiji na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri v (Medgeneracijski center Šmelc, Dvorana glasbene šole, Ljubljanska cesta 3, Litija), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju Zasavske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 19. uri in bo potekala v Delavskem domu Trbovlje (Trg svobode 11a, Trbovlje).

Foto: Vlada RS

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja v živo bo mogoče spremljati na spletnem mestu: https://www.gov.si/neposredni-prenos in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Urad vlade RS/Naše Zasavje