fbpx

Danes se bo dedek Mraz še zadnjič sprehodil po mestnem jedru

Sprevod Dedka Mraza po ljubljanskih ulicah. (Foto: STA)

Danes bo v Ljubljani še zadnjič v tem letu najmlajše razveseljeval dedek Mraz, ki se bo od 17. do 18. ure vozil po mestu, pozdravljal mimoidoče in delil bombone. Kljub temu, da silvestrovanja na prostem v Ljubljani sicer tudi letos odpadejo, pa bo nebo nad Ljubljano ob polnoči razsvetlil ekološki ognjemet z grajskega griča.

Iz Turizma Ljubljana so sporočili, da se je dedek Mraz letos v Ljubljano pripeljal na prav posebnem prevoznem sredstvu, rikšji kočiji. Tako sta se dedek Mraz z enim od svojih palčkov odločila zaradi varnosti. Najmlajši so dedka Mraza lahko srečali vsak dan od ponedeljka med 17. in 18. uro v mestnem jedru. S palčkom sta krožila po Križevniški ulici, Čevljarskem mostu, Bregu ter Starem, Mestnem, Prešernovem in Kongresnem trgu. Mimoidočim sta izrekala praznična voščila in delila bombone.

Zaradi protikoronskih ukrepov silvestrovanj na prostem v Ljubljani tokrat ne bo, bo pa na silvestrovo ob polnoči v primeru jasnega vremena nebo nad prestolnico razsvetlil ekološki ognjemet z Ljubljanskega gradu. Rakete iz papirja in razgradljivih materialov bodo tudi letos v barvi Ljubljane – zeleni in silvestrskih barvah, kot so srebrna, zlata in modra. Če bodo megla, povečana oblačnost ali močan veter, bo ognjemet zvočni z nizko letečimi raketami. Ljubljana bo praznično okrašena vse do 16. januarja 2022.

Tanja Brkić