DARS izgubil na sodišču, plačati bo moral 10 milijonov evrov

Prvostopenjsko sodišče je po 13. letih sojenja končno odločilo v zadevi  družbe Impresa Grassetto zoper DARS. Prisojena je bila največja odškodnina, v višini 10 milijonov evrov, ki se je nanašal na zaplete pri gradnji predora Trojane. Sodba ni pravnomočna, DARS napoveduje pritožbo, znesek pa predstavlja najvišjo odškodnino, ki bi ga Dars zaradi izgubljene tožbe ali dodatnih del moral plačati gradbincu.

Družba Impresa Grassetto je sodelovala pri gradnji predora Trojane med letoma 2000 in 2005, pri gradnji pa so se pojavila dodatna, domnevno nepredvidljiva dela. Ta dodatna dela naj bi bila povezana z oteženim izkopom predora Trojane zaradi težavne geološke sestave hriba, družba Impresa Grassetto pa je nato sodni postopek sprožila leta 2006 zaradi neizplačila za ta dodatna dela. Prvotno zahtevani znesek odškodnine je bil 54 milijonov evrov.

Primorska24.si

 • Anton

  Plačevali bomo in še dodatno plačevali. Krivi seveda naši nateguni.

 • stajerc5

  Ah,Nova24, a res nimate nikogar vec, ki bi se vsaj malo poglobil v clanke, ki jih pisete?
  10 000 000 Evrov?
  Zadeva se je uradno zacela ze 2011-tega leta. To je 8 let obrestno obrestne mere na 10 Milijonov. Torej lahko Italijani pricakujejo vec kot 20 Milijonov Evrckov!
  Zdaj vsaj vemo, zakaj imamo najdrazje vinjete na svetu po Km avtoceste!!!
  .
  PS.: Kje je clanek o novi zajebanciji sestih ponudnikov za Karavanke tunel!??? … in spet vse “jovo na novo”, samo da dosezemo novi rekord v pocasnosti izvedbe. Da o anexih ne govorim, ce ne dobijo posla Turki!!!

  • Darth Vader

   glede na to, da ima slovenija in slovenski gradbinci svetovni rekord v trajanju gradnje predora Markovec pri Kopru…..je tvoje jokcanje, kako so spet drugi krivi za levičarske rabote precej klošarsko…..recimo jaz,kot davkoplačevalec niti pod razno ne želim domačega izvajalca tipa Dars, Kolektor itd…..jaz želim bodisi Strabag bodisi kakšen drug koncern…..v bistvu je pa res vseeno, če se pusti, da avstrijci zvrtajo do konca, ker so že na polovici….bomo prihranili VES denar in še narejeno bo prej, preden boš ti lahko pojokcal do konca

   • stajerc5

    O kaksnem jokcanju pa ti!? Preberi se enkrat moj komentar…

 • Franc Šink

  Tako je to, če ni to lasten denar. Dars naj bo lepo tiho. DRUŽBA PA TAKA.

 • črnaovca

  In nejateri škodoželjenži so veseli, da jih ni sram

 • Olga101

  Počakajmo še tožbo Turkov za drugo cev….

 • Minovak

  ……in tako bo nova cena vinjete 200 €…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!