fbpx

Dela za izgradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje lepo napredujejo

Foto: Občina Grosuplje

Temeljni kamen za izgradnjo parkirne hiše P+R Grosuplje smo slovesno položili 16. oktobra lani, od tega dne dalje pa smo lahko vsakodnevno spremljali, kako so se na gradbišču poleg avtobusne in železniške postaje v Grosupljem dvigovali novi stebri. Ti so zgrajeni, temeljna plošča je narejena, klet, pritličje, 1. nadstropje so pokriti in izvajajo se betonska dela za izgradnjo 3. nadstropja. Poteka betoniranje sten, jedra s stopniščem in dvigalnega jaška, prav tako se izvaja montaža PVP plošč in nosilcev.

Objekt bo sicer imel 6 etaž z 222 parkirnimi mesti, od tega pa jih bo kar 161 namenjenih za parkiranje po sistemu P + R, torej za tiste, ki bomo sicer namenjeni v Ljubljano, in se tja ponavadi odpravimo z avtom, sedaj pa se bomo raje odločili za bolj trajnostno, okolju prijazno pot, in bomo tako svoj avtomobil parkirali v parkirni hiši v Grosupljem, pot v prestolnico pa nadaljevali z avtobusom ali vlakom.

V kletni etaži bo 10 parkirnih mest omogočalo tudi polnjenje električnih vozil. Prav tako bo ob parkirni hiši zaprta kolesarnica za 40 koles z možnostjo polnjenja električnih koles.

Izvajalec del je podjetje Pomgrad. Pogodbena vrednost del za izgradnjo parkirne hiše znaša 5.557.903,47 evrov z ddv, za projekt pa so bila občini dodeljena tudi nepovratna evropska sredstva v višini 1.655.732,80 evrov.

Jana Roštan, Občina Grosuplje