fbpx

Delavnica o tujih invazivnih vrstah

Foto: Občina Grosuplje

V soboto, 6. junija 2020, je v Krajinskem parku Radensko polje potekala delavnica “Pozor, tujerodne invazivne vrste,” na kateri smo se zbrali vsi, ki smo želeli izvedeti več o invazivnih tujerodnih rastlinah.

Kaj so tujerodne invazivne vrste? Zakaj so sploh problematične? Kako se ubraniti, da ne zaidejo k nam? In če, kako se spopasti z njimi, kako jih pravilno odstraniti? Na ta in druga vprašanja so nam v Družbenem domu v Veliki Račni odgovorili Aleksander Marinšek iz Gozdarskega inštituta Slovenije, Danijela Kodrnja iz Zavoda RS za varstvo narave, OE Celje in Tina Mikuš, vodja Krajinskega parka Radensko polje. Po predavanju smo se skupaj odpravili še na krajši sprehod po Radenskem polju in mnoge izmed njih spoznali tudi v naravnem okolju.

Delavnica je bila izvedena v sklopu projekta Vezi narave, udeležilo pa se je je okrog 20 udeležencev. “Projekt Vezi narave se izvaja v okviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014 – 2020 in je podprt s strani Evropske unije ter sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.”

C. Š.