fbpx

Direktor Parka vojaške zgodovine v Pivki izvoljen v organ pomembnega muzejskega združenja

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka

Iz Parka vojaške zgodovine v Pivki prihaja novica o tem, da je bil njihov direktor mag. Janko Boštjančič izvoljen za svetnika v Svetovnem združenju vojaško zgodovinskih muzejev ICOMAM.

Združenje vojaških muzejev ICOMAM deluje v okviru svetovnega muzejskega združenja ICOM, ki sicer združuje večino svetovnih muzejev. Mreženje muzejskih strokovnjakov, ki se ukvarjajo z vojaško zgodovino, izmenjava znanj in izkušenj ter dvigovanje standardov varstva dediščine, predstavljajo namen združenja, ki predstavlja nekakšno povezavo vojaškozgodovinskih muzejev in zbirk s celega sveta.

Izvršilni odbor muzejskih strokovnjakov s celega sveta, ki šteje deset članov, je tisti, ki vodi omenjeno združenje. Kot predstavnik Srednje Evrope je bil na jesenski generalni skupščini ICOMAM-a v odbor za obdobje treh let izvoljen direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič.

V Parku vojaške zgodovine v Pivki poudarjajo, da omenjena izvolitev predstavlja velik dosežek Parka vojaške zgodovine, saj se je uveljavil kot prepoznavna in ugledna muzejska institucija tudi v širšem evropskem prostoru. “Izvolitev v izvršilni odbor tako pomembnega muzejskega združenja pa predstavlja tudi posebno priznanje za novega člana, ki je v zadnjih letih poleg vodenja muzeja sodeloval tudi pri nekaterih pomembnih raziskavah in pripravil tudi več odmevnih muzejskih razstav,” še dodajajo.

Foto: Park vojaške zgodovine Pivka

Sara Kovač