Do prihodnjega poletja v Ižakovcih nov mlin in brod

Znani so rezultati Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, ki je naletel na izjemno zanimanje in odziv slovenskih turističnih ponudnikov. Z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) so tako prijaviteljem odposlali 58 pozitivnih sklepov o podpori. Ker so sredstva v celoti razdeljena, drugega roka odpiranja vlog ne bo. Skupna predvidena višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo razpisa, je 15,5 milijona evrov.

Med petimi pomurskimi občinami, ki so dobile pozitiven sklep za sofinanciranje projekta, je tudi Občina Beltinci, ki bo s pomočjo sofinanciranja zgradila nov mlin in brod na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Mlin se je lansko jesen v času visokega vodostaja ob dvigovanju iz reke Mure sesul, o čemer smo na našem portalu že poročali.

Za izvedbo polmilijonskega projekta bo tako Občina Beltinci kot investitor prejela 350 tisoč evrov sofinancerskih sredstev. Župan Občine Beltinci Marko Virag nam je povedal, da so včeraj s strani MGTŠ prejeli sklep o izbiri oz. odobritvi projekta. “Gre za projekt, ki smo mu namenili zelo veliko pozornost oziroma večkrat sem poudaril, da je absolutna prioriteta, da v letošnjem letu pridobimo sredstva za izgradnjo novega plavajočega mlina in broda,” je v odgovoru zapisal Virag.

“Mlin in brod sta del slovenske kulturne dediščine ter nepogrešljiva elementa turistične ponudbe naših krajev. Sta simbola, s katerima turisti vizualizirajo pokrajino ob reki Muri. Doživetje plavajočega mlina in broda je nekaj avtentičnega in edinstvenega, kar ni mogoče izkusiti nikjer v Sloveniji in širše in predstavlja posebnost naših krajev, zato je urejenost tovrstne javne turistične infrastrukture ključna za izkoriščanje turističnega potenciala. Z novim mlinom in brodom bomo obiskovalcem omogočili celostno doživetje Otoka ljubezni,” izgradnjo novega mlina in broda utemeljuje beltinski župan.

Več si preberite na portalu Pomurske novice