DOGODEK: XVIII. kongres Gasilske zveze Slovenije

Foto: STA

Naslednji konec tedna, 6. in 7. oktobra 2023, bo v Žalcu eden večjih dogodkov slovenskega gasilstva, ki se zgodi le vsakih pet let, in sicer osemnajsti kongres Gasilske zveze Slovenije 

Na kongresu Gasilske zveze Slovenije se sprejme poslovnik o delu organizacije, obravnava in sprejme poročilo o delu Gasilske zveze Slovenije za preteklo mandatno obdobje; sprejme se programska usmeritev Gasilske zveze Slovenije in voli se predsednika in poveljnika Gasilske zveze Slovenije, upravni odbor, poveljstvo, nadzorni odbor, arbitražo.

Hkrati ta dogodek pospremi tudi slavnostni del s podelitvijo gasilskih priznanj, velika gasilska parada po ulicah Žalca s sklepno prireditvijo na atletskem stadionu ter številne zanimive spremljevalne dejavnosti za obiskovalce različnih generacij.

Vir: Gasilska zveza Slovenije

Prijazno vas vabijo, da se udeležite pomembnega dogodka slovenskih prostovoljnih gasilcev. Dostop na nekatere dele Kongresa (uvod v Kongres, slavnostna seja in podelitev gasilskih priznanj) bo omejen, zato vas vljudno naprošajo, da poskrbite za akreditacijo na spletnem obrazcu.

Sa-Ša novice