[DOKAZI!] Koroška v vojni: zapisi o osamosvojitveni vojni na koroških tleh

Osemindvajset let mineva od osamosvojitvene vojne za Slovenijo, pomembne bitke so se odvijale tudi na Koroškem. V tem času so koroški novinarji neposredno s terena popisovali dogajanje, po koncu vojne pa izšla posebna izdaja koroškega časopisa Prepih.

Koroška v vojni je bil naslov posebne izdaje časopisa Prepih, ki je izšla 16. julija 1991. Koroški novinarji in pisci, med njimi Edi Prošt, Miro Petek, Rok Tamše, Kristl Valtl in drugi so bitke na Koroškem spremljali neposredno na terenu. Med fotografi, ki so dokumentirali vojno stanje, pa je tudi pokojni slikar Benjamin Kumprej.

Objavljamo dva zapisa, ki orisujeta dogajanje na Koroškem pred osemindvajsetimi leti.

E-koroska.si

 • Nata

  + + + + + + od javnosti odvisen časopis !!!!!

  dober info. Vedno napišem. . . . za spraviti, kajti v našem narodu je nejevernih Tomažev kot listja in trave.Ali pa imajo svoje vire, po katerih se zaradi osebnih koristi ravnajo !!

  • Vera

   Nata : Prosim razloži natančneje .

   • Nata

    No. . . . .podnaslov v časopisu mi je zelo všeč !! Kajti samo Javnost bi morala biti tista , ki sodi in si upa soditi.
    Neodvisnosti ni in je nikoli ni bilo !!

    Veste, človek je že tak – po naravi – da rad marsikdaj verjame, kar mu pač paše. Ima pač en svoj pogled, ki mu tudi koristi. Vemo v kakšnem smislu. Med ljudmi, ki malo berejo in posledično malo vedo, pa je ta ” rekla – kazala ” zelo nevarna zadeva.
    Mi, ki smo to vojno neposredno doživeli in vse z veliko skrbjo spremljali . . . . . vemo, kako je bilo. Nas ne bo nihče prepričal !
    Ampak viri !! Tisti pa so – žal zelo različni !!

    Prikrojeni ! Mojstrsko prikrojeni.
    Samo poglejte, kaj se dogaja. . . . . .

    • večni srb

     Ne rabiš vremenarja, če hočeš vedeti kakšno je zunaj vreme, odpri okno in se sama prepričaj.

     • Nata

      Drži. Vendar pa je vprašanje, koliko jaz sploh lahko ” vidim ” skozi moje okence ??

 • večni srb

  Ne razumem zakaj se trudite z brisanjem, mislil sem, da malo gole logike in črnega humorja ne more škoditi, po branju tako morbidnih prispevkov.

  Te stare, zaprašene in napol razpadle časopisne strani je vedno zanimivo pogledati, vendar jih je zaradi slabe kvalitete grafične priprave zelo naporno prebirat. Ne vem, ampak po moje, če bi strani poslikali z nespametnim telefonom in jih dali pretvoriti v elektronsko besedilo z Google prevajalnikom, bi bil članek spet kot nov in lepo pregleden.
  Ne razumem zakaj ne uporabljate več teh tehnologij, če so bile dobre za špijune, ki so po hladni vojni slikali in katalogizirali vse živo po balkanu, verjetno izboljšana tehnika pomaga sistematizirati podatke še danes, saj je skoraj vse isto kot prej.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!