fbpx

Dolenjske Toplice: Leta izgubljenih priložnosti

(Foto: moja-dolenjska.si)

V občinskih gradivih je običajno zelo zanimivo poročilo svetnikom, ko župan poroča o svojem delu pri vodenju občine. O tem, da stvari v občini Dolenjske Toplice pod vodstvom zdajšnjega župana Jožeta Muhiča ne potekajo dobro, smo že večkrat poročali. Zdaj je to potrjeno tudi z zapisnikom občinskega sveta. Župan Muhič je namreč na decembrski seji svetnikom poročal o številnih zastojih pri naložbah v kraju.

Težave so pri nadgradnji in izgradnji nujno potrebne čistilne naprave v občini, saj je morala občina zaradi napak javni razpis ponoviti. Župan je povedal, da so pri pripravi razpisne dokumentacije “pomagali zunanji svetovalci – pravniki”, vendar je nato državna revizijska komisija vse to razveljavila, stroške pa je morala poravnati občina. Na pripombe nekaterih svetnikov, da je treba račun za stroške poslati zunanjim svetovalcem, je Muhič to zavrnil. Po njegovem mnenju 8 tisoč evrov ni tolikšen strošek in on ve, da so jim “zunanji svetovalci svetovali najbolje”.

Stoji tudi obvoznica
V razpravi se je izkazalo, da stojijo tudi stvari pri t. i. obvoznici v kraju, za katero se je sicer izkazalo, da gre zgolj za “preboj” med Pionirsko in Roško cesto, v občini pa so lani zavajali, ko so govorili o obvoznici. Vendar pa je tudi ta “preboj” zastal, občina je šele decembra pripravljala dokumentacijo o sofinanciranju s strani države, Muhič pa je obljubil, da naj bi se dela začela letos spomladi. Hkrati se je izkazalo, da niso urejene niti lastniške zadeve. Tako je eden od svetnikov vprašal, zakaj občina ni šla v razlastitev, “zemljo smo preplačali, zdaj pa se pojavljajo novi apetiti za prodajo zemlje po taki ceni”, je opozoril. Župan je odgovoril, da bi razlastitev trajala predolgo.

Več na moja-dolenjska.si …