fbpx

Dr. Logarja za župana Ljubljane podpira že peta politična stranka – to je Jelinčičeva SNS!

Mestni odbor Slovenske nacionalne stranke Ljubljana je danes podprl dr. Anžeta Logarja za župana Ljubljane, na volitvah v mestni svet pa bodo kandidirali s svojo listo kandidatov. V ta namen so predstavili tudi svoj program, v katerem so v ospredju področja varnosti, ilegalnih migracij, nasprotovanja multikulturalizmu ter elitizmu znotraj mestne občine Ljubljana.

Slovenska nacionalna stranka je ekskluzivno za Nova24TV sporočila, da za župana Ljubljane podpirajo dr. Anžeta Logarja, ki je po njihovem od vseh kandidatov najprimernejši in najbolj skladen s prepričanji SNS. Logarja sedaj poleg SDS podpirajo še v NSi, SLS, Listi novinarja Bojana Požarja ter SNS.

Programske točke MO SNS Ljubljana za lokalne volitve 2018:
1.) Varnost – SNS je za varno Ljubljano. Če analiziramo mesta v zahodni Evropi, na primer Berlin, kjer so teroristični napadi postali stalnica, ugotovimo, da je varnost v Evropi ogrožena. Uradno je dokazano, da so ilegalni migranti, ki so v največjem migrantskem valu prečkali Slovenijo, potem kasneje v Evropi izvajali teroristične napade. SNS je proti centrom, ki sprejemajo in financirajo ilegalne migrante.
2.) Ilegalni migranti – Smo proti naseljevanju ilegalnih migrantov v Ljubljano in nasploh v Slovenijo. Slovenija meji na 4 države, v nobeni od teh držav ni vojne. Po mednarodnem pravu je begunec oseba, ki beži pred vojno v prvo varno državo. Torej, če v naših sosednjih državah ni vojne, potem v Sloveniji beguncev ne more biti. Ilegalni prestop meje pa ni človekova pravica, ampak mednarodno kriminalno dejanje, ki ga Ljubljana in Slovenija ne bi smeli podpirati. Ilegalni migranti pa niso le nezakoniti in nevarni, ampak tudi dragi. Financiranje 1 ilegalnega migranta nosi stroške okoli 2.000 evrov.
3.) Multikulturalizem – Smo proti multikulturalizmu – želimo ohraniti slovensko in evropsko etno-kulturno identiteto. Nič nimamo proti tujim kulturam in tujcem, želimo le, da se v naši domovini ohrani evropska, predvsem pa slovenska identiteta. Ne pristajamo na nikakršno prilagajanje avtohtonih domačinov ostalim tujcem.
4.) Družinska politika – Spodbujanje družinske politike in natalitete. Namesto da uvažamo ilegalne migrante, pričnimo raje s spodbujanjem mladih družin, da se odločijo za otroka. Za vsakega novorojenčka enkratna denarna pomoč v višini 1.000 evrov. Pogoj je, da ima vsaj 1 starš slovensko državljanstvo in da ima vsaj 1 starš stalno prebivališče v Ljubljani vsaj 1 leto.
MOL naj tudi zagotovi dodatne subvencije za financiranje vrtcev za otroke, ki imajo stalno prebivališče v Ljubljani. Otroci s stalnim prebivališčem v Ljubljani morajo imeti prednost pri dostopu do vrtca pred tistimi, ki imajo stalno prebivališče zunaj Ljubljane. Enako velja za domove za upokojence. Nesprejemljivo je, da mora upokojenec s stalnim prebivališčem v Ljubljani v dom v Mursko Soboto.
5.) Proti elitizmu – Smo proti elitizmu vsake vrste: proti banksterjem, političnim špekulantom, elitam s posebnimi pravicami: npr. LGBT-populacija, manjšine, ilegalni migranti – hočemo enakopravnost za vse. Smo proti financiranju spolnih manjšin iz proračuna MOL, naj se financirajo iz lastnih sredstev, tako kot spolna večina. Ukinili bomo LGBT-certifikate za osnovne šole. Za 7-letne otroke ni primerno predavanje o spolnih praksah biseksualnosti in transseksualnosti.
6.) Proti teoriji spola – Smo proti teoriji spola in njegove promocije najmlajšim. Zahtevamo, da ženska ostane ženska ter moški moški. Priznavamo le 2 spola. Smo za enakopravnost spolov, nikakor pa ne za enakost. Smo proti unisex-straniščem in propagiranju teorije spola našim otrokom.
7.) Šport – SNS je za športno Ljubljano. Zavzemali se bomo, da se več proračunskih sredstev nameni za šport, šport za mlade, športne dogodke ter športno infrastrukturo (Bežigrajski Plečnikov stadion dobesedno propada vsem pred očmi). Šport v Ljubljani je potrebno postaviti nazaj, kamor spada – v evropski vrh. Cilj je večja pomoč pri organski rasti večjih športnih kolektivov, ki Ljubljano predstavljajo v Evropi in širše. Zavzemali se bomo tudi za postavitev novih telovadnih orodij in fitnes naprav za ulično vadbo po celotni Ljubljani.
8.) Stop zadolževanju – Ljubljana je ena izmed najbolj zadolženih občin. Teh dolgov ne bo vračala trenutna mestna elita, ampak prihodnje generacije, naši otroci in vnuki. Zadolževanju v Ljubljani je potrebno narediti konec.
9.) Participativni proračun – Smo za participativni proračun in bolj neposredno demokracijo. Po zgledu Mestne občine Nova Gorica bomo dali prebivalcem Ljubljane na voljo nekaj projektov, potem pa se bodo sami odločili, katerega želijo realizirati.
10.) Promet – Promet v Ljubljani je kaotičen. V prometni konici potrebuješ z enega konca Ljubljane do drugega 1 uro, kar je popolnoma nesprejemljivo. Potrebna je popolna reorganizacija prometnih storitev v Ljubljani, po vzoru evropskih prestolnic. Tudi parkirno mesto je skoraj nemogoče najti, prav tako pa je tudi težava v enosmernih ulicah in zaprtih cestah – stanje se spreminja iz dneva v dan. Pripravili bomo aplikacijo za pametne telefone, kjer bodo podatki o zaprtih cestah in o prostih parkirnih mestih ter njihovi ceni. V Ljubljani je še vedno premalo varnih kolesarskih stez.
11.) Slovenska zastava na gradu – Ljubljana je slovenska metropola in obvezno je, da na Ljubljanskem gradu poleg ljubljanske vihra tudi slovenska zastava.
12.) Varstvo okolja – Očistili bomo Koseški bajer, v katerem so smrtno nevarne bakterije. Po okoljskih standardih bomo Koseški bajer očistili, da ne bo več nevaren za ljudi, živali in okolje.

C. Š.