fbpx

Druga operativna vaja članic OGZ Ptuj

Foto: spodnjepodravje.si

V Območni gasilski zvezi Ptuj so konec aprila znova dokazali, da imajo tudi dobro usposobljene operativke. Na Ptuju so namreč uspešno izvedli vajo članic z naslovom Požar Ptuj 2018.

Na Ptuju, na območju OGZ Ptuj in PGD Ptuj, so članice uspešno izpeljale tudi drugo operativno vajo članic z udeležbo 53 operativk iz 13 prostovoljnih gasilskih društev Sobetinci, Bukovci, Grajena, Stojnci, Podvinci, Markovci, Gerečja vas, Hajdoše, Slovenja vas, Cirkulane, Spuhlja in Zavrč. Pokazale so operativne postopke na temo požara poslopja, avtomobila in naravnih nesreč.

Scenarij poteka vaje je bil razdeljen v dva operativna dela sektorjev, je pojasnila Marica Mlakar, v OGZ Ptuj zadolžena za članice, in dodala, da je bil namen vaje prikazati operativno delo članic. “Izvedle smo več notranjih in zunanjih napadov, postavitev tridelne lestve in napeljavo cevovoda preko lestve, ponesrečence pa so oskrbele članice, ki delajo kot bolničarke.”

Članice so na vaji pokazale operativne postopke na temo požara poslopja, avtomobila in naravnih nesreč. (Foto: spodnjepodravje.si)

“V drugem sektorju smo opravile napad na gorečo vozilo z IDA. Za pogasitev požara smo uporabili srednje težko peno. Pripravile smo tudi protipoplavni zid. Članice so pri vaji izpopolnjevale svoje znanje in se aktivno vključevale v izvedbo vaje z namenom, da pokažemo, kaj smo se že naučile in da svoje znanje uspešno prenašamo tudi na mlajše članice,” je povedala Mlakarjeva.

Skozi vajo se da izboljšati znanje v operativi
Članice OGZ Ptuj so tako znova dokazale, da tudi na vaji dobro sodelujejo in se znajo povezovati ter izmenjevati svoje znanje in izkušnje. Zadale so si nalogo, da bodo svoje delo na področju operative z leti poskušale še izboljšati, skozi vajo, ki jo načrtujejo vsako leto v aprilu, pa priti do ugotovitev, kje delajo napake in zanje poiskati najboljše rešitve.

Celoten članek preberite TUKAJ