fbpx

Drugo srečanje društva Oldtimer

Foto: Občina Grosuplje

Na Peči pri Grosupljem je v soboto, 2. junija 2018, potekalo 2. vseslovensko srečanje Društva oldtimer Grosuplje. Dogodka so se poleg ljubiteljev in ljubiteljic starodobnih vozil in motorjev udeležili tudi predsednik Krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin, predsednik društva Oldtimer Grosuplje Andrej Habjan in župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič, ki je tudi sam član društva in velik ljubitelj starodobnih vozil.

Dvorišče Turistične kmetije Gioahin so zapolnila vozila vseh vrst, znamk in letnikov, ki so bila zares zanimiva in občudovanja vredna. Občudovali pa nismo samo vozil, ampak tudi zanimive oprave voznikov, številne detajle, starodobno prtljago in druge dodatke.

Predsednik društva Andrej Habjan se je navzočim zahvalil za številčno udeležbo, saj to za njih, kot organizatorje res veliko pomeni in je velika vzpodbuda za nadaljnje delovanje. Društvu je za prizadevnost čestital tudi župan, dr. Peter Verlič.

Blagoslov vozil in motorjev, kot tudi njihovih lastnikov je opravil nekdanji poliški župnik Slavko Judež, blagoslov pa je še posebej namenil vsem poklicnim šoferjem, ki so na cesti neprestano izpostavljeni raznim tveganjem.

Sledila je panoramska vožnja. Pot jih je vodila čez vas Perovo, Zgornjo Slivnico in Magdalensko goro, kjer je bil tudi krajši postanek. Tam jih je pričakala turistična vodička in jim povedala nekaj zanimivosti o zgodovini Magdalenske gore. Nadaljevali so pot čez Podgorico, Šmarje – Sap in Grosuplje s postankom na Kolodvorski cesti, kjer je isti dan potekal tudi Dobrodelni bazar “Gremo na morje” v organizaciji Fundacije Drevored. Številni mimoidoči so si z navdušenjem ogledovali starodobne jeklene konjičke ponosnih lastnikov.

V karavani vozil so se nato vrnili na začetno lokacijo, kjer je bila pogostitev in veselo druženje udeležencev.

C. Š.