fbpx

Drzna tatvina: V spremstvu otroka ogovorila starejšo gospo in jo oškodovala za nekaj tisoč evrov

foto: Pixabay

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 177 klicev za posredovanje v  interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 7 vlomov (v 2 primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. V Mostah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bil odtujen menjalni denar. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki in alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 7000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje. škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 19. ure sta dva neznana storilca prišla do stanovanjske hiše v Šiški, kjer sta ogovorila starejšo stanovalko in jo spraševala o kosovnih odpadkih pred hišo in v hišo tudi vstopila, nato pa s kraja odšla. Oškodovanec, ki se je kasneje vrnil domov pa je ugotovil, da sta neznanca med obiskom iz hiše odtujila vrečo s simulatorjem letenja. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: Dva moška stara med 20 in 25 let, eden visok okoli 185 cm, drug pa okoli 170 cm. Z njima je bil tudi mlajši otrok, star pod 10 let

Utrip Ljubljane