fbpx

Dvolični policisti: Ilegalce spustijo mirno v Slovenijo, Ljubljančana pa oglobili, ker je šel iz Hrvaške v Slovenijo brez veljavnih dokumentov?!

Foto: Demokracija

Medtem ko se je večina Slovenije prepustila prazničnemu dogajanju, so imeli policisti PU Koper zopet polne roke dela z ilegalnimi prehodi slovenske meje. Tako so policisti od torka, 30. oktobra, do 2. novembra, skupno ujeli 25 ilegalcev, od tega 24 tujih in enega Slovenca.

Policisti so na Hrvojih ustavili 36-letnega voznika motornega kolesa iz Ljubljane, ki je iz Hrvaške v Slovenijo vstopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda. V postopku je bilo ugotovljeno, da oseba nima veljavnega vozniškega dovoljenja, registracija vozila pa je potekla leta 2017. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi kršitev glede vozniškega dovoljenja in neregistriranega vozila pa je napisan obdolžilni predlog.

Tuji ilegalni migranti in dva azilanta
Na območju PU Koper so policisti so obravnavali 24 oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Od tega je bilo 13 državljanov Pakistana, 8 Bangladeša, 3 Afganistana.

Poleg prijetih 24 ilegalcev pa je bil eden vrnjen od italijanskih varnostnih organov. Od vseh obravnavanih sta dva državljana Afganistana zaprosila za mednarodno zaščito, preostali pa so bili, oziroma še bodo, vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Drž. Slovenije je bil po postopku na Hrvojih izpuščen.

Očitno je, da se dvoličnost slovenskih policistov vse bolj kaže ravno v primeru ilegalcev, ki nelegalno prihajajo v Slovenijo. In medtem ko njim Slovenija omogoči vse udobje, je Ljubljančanu sledil zaradi kršitve Zakona o nadzoru državne meje plačilni nalog. Pravila in zakone je treba spoštovati, ti pa naj bodo enaki za vse, tudi za ilegalce. Se strinjate?

Primorska24.si, J. G.