fbpx

EMA 2018: Lanska zgodba BQL še vedno živa

Foto: youtube

Čeprav je na lanski EMI ljudstvo z glasovanjem odločilo, da bosta Slovenijo na evrovizijskem odru zastopala Korošca BQL, je imela strokovna žirija premoč nad njimi in je v Kijev poslala Omarja Naberja. Izkazalo se je, da je bila skladba Heart of Gold, s katero sta BQL želela nastopiti pred Evropo, ena najbolj poslušanih skladb v Sloveniji v letu 2017.

Danes zvečer se bo s predizborom začela letošnja EMA 2018, kjer se bo pomerilo 16 slovenskih glasbenikov, to so AnabelBQLGregor RavnikIna ShaiIndigoKiNG FOOLara KadisLea SirkManuEllaMarina MartenssonMILANika ZorjanNuška DraščekOrter, Proper in Tanja Ribič. Osem izmed naštetih bodo gledalci skupaj s strokovno žirijo poslali v finale, ki bo 24. februarja. S finalnega tekmovanja pa bo najboljši izvajalec maja nastopil na tekmovanju za Pesem Evrovizije na Portugalskem.

Lansko leto je bilo na parketu EME precej pestro. Občinstvo je s telefonskim glasovanjem odločilo, da je skladba, ki jo želijo slišati na evrovizijskem odru v Kijevu, skladba Heart of Gold dveh Korošcev, bratov Piletič, ki sta bolj poznana pod imenom BQL. A to za njuno zmago ni bilo dovolj, saj ima pri odločanju o slovenskem predstavniku pomembno besedo tudi strokovna žirija. Ta se je odločila, da je bolj primerna evrovizijska skladba On my way Omarja Naberja.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ