Eva Pipan, uspešna mlada podjetnica iz Haloz

Podjetnica Eva Pipan; foto: osebni arhiv Pipan

Medtem ko Eva Pipan uživa v pitju dobre kave, v vsem lepem in domačem, v lokalno pridelani hrani, ob dobri knjigi in v preizkušanju receptov za torte, njen mož Kristjan uživa ob avtomobilih, branju knjig in revij o avtomobilizmu. Eva se zanaša na duhovnost in osebnostni razvoj, kar jo posebej pritegne.

Skupne trenutke imata Pipanova za družino, skupaj pa skrbita tudi za ustvarjanje dobrih zgodb v družinskem podjetju DP-Pipan. Ponujajo inovativne računovodske storitve, poslovno svetovanje in prodajo gabionov, s katerimi so olepšali že marsikatero parcelo.

Eva Pipan prihaja iz Stanošine pri Podlehniku, doma je tik ob novozgrajeni avtocestni povezavi, ki pelje do mejnega prehoda Gruškovje. V tem koncu Haloz je doma že od otroštva in domačini jo dobro poznajo, saj je v svojem domačem okolju zelo aktivna. Je zagovornica vsega, kar je domače, v domačem vrtu doma in pri lokalnih pridelovalcih pa vedno priskrbi, da je pri hiši dovolj lokalno pridelane hrane. Odlično se znajde v kuhinji, kjer najraje pripravi slastno pojedino za domače in prijatelje, obvezno pa preizkusi še kakšen nov recept za torto. Znajde se tudi v lokalni skupnosti, kjer je že dva mandata predsednica nadzornega odbora, svoj prosti čas pa namenja tudi društvenim aktivnostim.

Eva se povsod dobro znajde, še posebej pa pri svojem delu s strankami.

Evo njeni prijatelji in stranke v podjetju opisujejo kot zelo prijazno, sposobno, marljivo, s posebnim občutkom za delo s strankami. Če k temu dodamo še njen pristen nasmeh, dobro voljo in pozitivno energijo, potem smo Evo Pipan tudi najbolje opisali.

Eva Pipan ima kljub svoji mladosti za seboj zanimivo življenje, polno dobrih pozitivnih zgodb. O tem veliko razmišlja in zaupala nam je, katera zgodba v njenem življenju še posebej izstopa.
Kljub svoji “zreli” mladosti imam za seboj zanimive izkušnje; od zaposlitve na srednji ekonomski šoli, kjer sem poučevala ekonomske predmete, do dela na banki, lokalno pa delujem kot predsednica nadzornega odbora v občini. Življenjska zgodba, ki izstopa, je morda ta, ko sem se zavestno in ciljno odločila, da bom zapustila službo za nedoločen čas in se podala na samostojno pot. Tako je nastalo družinsko podjetje DP-Pipan, DP označuje družinsko podjetje, Pipan pa naj ostane zaenkrat skrivnost.
V bistvu se ukvarjamo s prodajo gabionov, kjer s celovito izgradnjo popolne podobe dvorišča, stanovanjske stavbe, terase in vrta želimo ustvariti estetske, stabilne in naravne izdelke. Računovodske storitve nam zaenkrat predstavljajo glavno dejavnost, kjer se s svojo natančnostjo in doslednostjo trudim pomagati svojim strankam do zadovoljstva pri plačevanju svojih obveznostih.

Kdo je Eva Pipan in kaj o sebi najraje pove, kadar ima to lepo priložnost?
Eva je zanimiva oseba, zelo radovedna, iznajdljiva in vedno pripravljena pomagati drugim. Sem direktna, brez dlake na jeziku. Še vedno se ljudje čudijo moji iskrenosti in neposrednosti, kar pa me vedno znova preseneča, ker ne znam ovinkariti.
Po študiju na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru sem pisala in pripravljala projekte za EU razpise, nato sem štiri leta poučevala ekonomske predmete in poslovno matematiko na Poslovno-komercialni šoli v Celju, kjer smo z dijaki dosegli zavidljive uspehe na različnih državnih tekmovanjih, kot so tekmovanja iz matematike, raziskovalni projekti na državni in mednarodni ravni. Nato sem uspešno zaključila podiplomski študij uprave na Fakulteti za upravo v Ljubljani in to v času porodniškega dopusta pri prvem otroku. Skoraj devet let sem bila zaposlena na banki, kjer sem pridobila praktična znanja o bančništvu in financah. Med drugim sem zadnja dva mandata tudi v nadzornem odboru občine Podlehnik, kjer delujem kot predsednica. Nenehno se strokovno izobražujem in izpopolnjujem na računovodskem področju. Kdor me pozna, ve, da sem vestna, vztrajna in zaupanja vredna oseba.

Celoten intervju preberite TUKAJ