fbpx

Evroposlanka Romana Tomc: Takšne, kot je Miha Kordiš, bi v Evropskem parlamentu odstranili z varnostniki

Pogovorni večer z mlado energijo naprej s kandidatom za poslanca Andrejem Hoivikom, Romano Tomc in Ambrožem Kump Colnarjem (Foto: osebni arhiv Andrej Hoivik)

Evroposlanka Romana Tomc je na pogovornem večeru “Z mlado energijo naprej” izpostavila, da je v Evropskem parlamentu kultura dialoga na veliko višjem nivoju kot v Sloveniji. “Če bi se dogajali takšni izpadi v parlamentu, kot jih ima Miha Kordiš, bi ga odstranili z varnostniki,” je dejala in izpostavila, da je retorika Levice precej nevarna za Slovenijo.

Kandidat za poslanca pri stranki SDS Andrej Hoivik je na pogovornem večeru gostil evropsko poslanko in podpredsednico stranke SDS Romano Tomc ter Ambroža Kumpa Colnarja iz Slovenske demokratske mladine (SDM), ki se je pravkar vrnil z Danske.

Tomčeva pravi, da je za Slovenijo zelo nevarno, kar govori Levica, saj so v stranki nagnjeni k ekstremizmu. Pravi, da je v Evropskem parlamentu podobno, saj imajo prav tako leve in desne ekstremiste, tudi takšne posameznike, kot je Miha Kordiš. »Zelo podobno govorijo, zelo podobno razmišljajo, se pa malce drugače obnašajo, ker so pravila v Evropskem parlamentu precej strožja. Če bi se dogajali takšni izpadi v parlamentu, bi ga odstranili z varnostniki,« je dejala.

Foto: Osebni arhiv Andrej Hoivik

Ti ekstremisti imajo v Sloveniji približno 10-odstotno podporo. Meni, da imajo podpornike iz različnih vrst. Običajno gre za bogate in naveličane posameznike, ki si na račun bogatih staršev lahko privoščijo tudi draga potovanja. Denimo Luka Mesec je na enem izmed soočenj zagovarjal gradnjo najemnih stanovanj, medtem pa sam plačuje kredit za lastniško stanovanje. Po njenem mnenju pa bi moral v svoji politiki zagovarjati vrednote, ki bi mladim omogočile čim prejšnji nakup lastniških stanovanj.

Foto: Pixabay

To je naredila SDM s predlogom zakona o stanovanjski jamstveni shemi, ki bo mladim pomagal, da bodo lažje prišli do lastnega stanovanja. “Gre za zdrav razumski program, ki je tako napisan, da postavlja ljudi na prvo mesto,” ocenjuje Tomčeva. V tem primeru pa ne gre le za program, ampak tudi rezultate, ki  jih lahko pokažejo. “Če ljudje želijo sami sebi dobro in se bodo na volitvah egoistično obnašali, bodo na prvo mesto postavili varnost ter višje pokojnine.”

Hoivik se bo soočil z Levico, SD, Resni.co in Vesno
Hoivik meni, da je koristno, da se ta stališča predstavijo tudi osebno pred stranko Levica, to možnost pa bo imel 15. aprila ob 18. uri v Sokolskem domu, kjer se bo soočil s strankami SD, Levica, Resni.ca in Vesna. “Vabim tudi gospoda Kordiša, da se sooči z menoj,” je sklenil Hoivik.

Celotni posnetek si lahko ogledate tukaj.

Sara Kovač