[FOTO] Bizeljsko: Učenci in učitelji praznovali 10 let v novi šoli

Foto: Občina Brežice

Učenci in zaposleni na OŠ Bizeljsko so župana občine Brežice Ivana Molana povabili na praznovanje prve desetletnice v novi šoli. Ravnateljica Metka Kržan je ob fotografijah in posnetkih gradnje šole, dosežkov učencev in številnih dogodkov obudila spomine na desetletje, ki je hitro minilo.

V letu 1999 so se pričeli načrti za novo OŠ Bizeljsko, gradnja pa je bila končana leta 2007. Več kot leto dni so učenci in otroci iz vrtca preživeli v nadomestnih prostorih, v prostorih krajevne skupnosti, gasilskega doma in župnišča, nekateri pa tudi v osnovni šol Dobova in Kapele. V novo šolo leta 2007 je tedaj stopilo 144 učencev in 32 otrok iz vrtca. Višina investicije gradnje šole je takrat znašala 3,3 milijone evrov, sredstva za novo šolo pa so prispevali tako tedanje Ministrstvo za šolstvo in šport kot KS Bizeljsko in Občina Brežice.

Foto: Občina Brežice

Dosežki šole v tem desetletju
V teh desetih letih so učenci s pomočjo mentorjev na šolskih tekmovanjih skupaj v 10 letih osvojili 744 bronastih, 158 srebrnih in 153 zlatih medalj na šolski ravni, na državni ravni pa so se razveselili 127 srebrnih in 10 zlatih medalj. “Ponosni smo na dosežke v tem desetletju”, je dejala ravnateljica Metka Kržan in poudarila, da so dosežki rezultat dela učencev in učiteljev, ki so jih spodbujali in jim pomagali pri nabiranju znanja

Foto: Občina Brežice

Župan Ivan Molan je pozdravil zbrane učence in učitelje ter se tudi sam spomnil na svečanost ob predaji nove šole v namen. Pred desetimi leti, je na dan otvoritve 7. decembra 2007, sicer deževalo, kljub temu so bili tako krajani kot vsi ostali veseli pomembne pridobitve. “Šola je središče vsakega kraja,” je dejal župan Ivan Molan.

Foto: Občina Brežice

Več na mojeposavje.si …