fbpx

[FOTO-DOKAZ] Arsenovič posluje skozi davčne oaze: V Lihtenštajn nakazal 30 tisoč evrov!

Foto: STA

“Nova razkritja, uradni dokumenti: Marko Arsenovič, brat Saše Arsenoviča, kandidata za župana Maribora na listi stranke SMC, je samo junija letos preko svoje firme Sors d.o.o. v davčno oazo Liechtenstein nakazal 30 tisoč evrov – cca. 15 odstotkov letnega prometa firme,” je na svojem Twitter profilu opozoril Bojan Požar. Očitno je Arsenovič svojega vzornika vzel preveč dobesedno – medtem ko pri Jankoviću skozi davčne oaze poslujeta njegova sinova, pri Arsenoviču pač njegov brat … 

Marko Arsenovič, brat kandidata SMC za župana Maribora Saše Arsenoviča, je tako ustanovitelj kot tudi direktor gospodarske družbe SORS, družbe za posle z nepremičninami, trgovino, posredništvo, gostinstvo in storitve d.o.o. Že hiter pregled na spletnem portalu bizi.si nam razkrije, da ima od štirih TRR računov odprtega le še enega – pri Sparkasse. In preko tega računa je letošnjega junija v davčno oazo Lihtenštajn nakazal 30 tisoč evrov. Natančneje, Gvin razkriva, da se je to zgodilo 11. junija 2018:

Vir: Gvin

Vir: Gvin

Saša Arsenovič je znan po tem, da je njegov vzornik ljubljanski župan Zoran Janković. Očitno pa je ta vzor vzel malo preveč dobesedno. Medtem ko so mediji razkrili, da je Janković posloval preko svojih dveh sinov preko nabiralnikov na Cipru, Arsenovičev brat posluje kar preko davčne oaze Lihtenštajn.

J. G.