fbpx

[FOTO] Minuli vikend spet naval migrantov, napovedani novi civilni protesti!

Pretekli vikend so policisti PU Koper znova obravnavali 24 primerov ilegalnega prehajanja slovenske meje. Od 24 prestreženih migrantov je kar 9 Irancev zaprosilo za azil v Sloveniji.

Tudi v zadnjih 24 urah so policisti PU Koper znova prestregli 3 Alžirce, ki so nedovoljeno prestopili hrvaško-slovensko mejo.

Življenje ob meji nevzdržno
Kako zelo migranti vplivajo na vsakdanje življenje državljank in državljanov ob meji, pa dokazuje tudi nedavno dogajanje v Ilirski Bistrici. Potem ko je ministrstvo za notranje zadeve odločilo, da je izvedba referenduma o vzpostavitvi sprejemno-registracijskega centra za migrante na mejnem prehodu Jelšane v Ilirski Bistrici nezakonito, so se občanke in občani povezali v Civilno iniciativo za varovano mejo.

Predstavniki CI so že napovedali protestni shod, ki bo potekal v soboto, 27. aprila 2019, ob 9. uri na igrišču pri gasilskem domu v Jelšanah. Organizatorji udeležence pozivajo, da se protesta udeležijo miroljubno in naj priložnosti ne izkoriščajo za podpihovanje sovraštva.

Spodnji posnetki varnostne kamere, ki so objavljeni na FB strani CI, pa kažejo realno stanje prebivalcev ob meji, kjer mimo njihovih hiš in dvorišč redno hodijo migranti, neregistrirani tujci, ki so že ob samem vstopu storili kaznivo dejanje nezakonitega prehajanja državne meje. Ne smemo pa pozabiti, da je naša južna meja tudi uradna schengenska meja Evropske unije, na varovanje katere pa je Šarčeva vlada očitno že davno pozabila.

Primorska24.si