fbpx

[Foto] V jutranjih urah je zagorelo v bloku na Gosposvetski cesti, požar so gasili skoraj 4 ure!

Foto: iStock

Ob 4.10 je v stanovanjskem bloku na Gosposvetski cesti v Mariboru zagorelo v stanovanju v 4. nadstropju. Posredovali so gasilci GB Maribor in PGD Maribor- mesto. Požar so pogasili in prezračili stanovanje. Ena oseba je bila prepeljana v UKC Maribor. Stanovanje je v celoti uničeno.

Vodja intervencije Sebastijan Visočnik, sicer poklicni gasilec, je za portal Maribor24 povedal, da je bil požar ob njihovem prihodu že povsem razvit, ogenj in dim sta se razširila še na balkon. “Intervencijo smo izvedli z dvema napadoma, in sicer s pomočjo avtolestve, medtem ko se je druga ekipa približala stanovanju preko stopnišča. Ob našem prihodu je bilo stanovanje prazno, saj je stanovalka prostor že zapustila. Bilo pa je precej zadimljeno, gorelo je tako rekoč povsod, medtem ko je bilo žarišče v dnevni sobi,” je pojasnil Visočnik. Na intervenciji, ki je trajala skoraj štiri ure, je sodelovalo 11 poklicnih in 10 prostovoljnih gasilcev. Vzrok požara še ni znan, prav tako ne ocena škode.

Za mariborskimi gasilci, tako poklicnimi kot prostovoljnimi, je precej pestra noč, saj so oboji sredi noči izvozili na precej zahtevno intervencijo.

E-maribor.si