fbpx

Franc Kangler predčasno glasoval v Mariboru: “Čutim široko podporo”

Foto: STA

Kandidat NLS za župana Maribora Franc Kangler je svoj glas tako kot v prvem tudi v drugem krogu volitev oddal predčasno. “Čutim široko podporo v zadnjem času. Predvsem sem vesel, da me je podprlo pet bivših rektorjev mariborske univerze. To je dokaz več, da imam dobro vizijo za prihodnost Maribora,” je dejal ob današnjem odhodu z volišča.

Nekdanji župan, katerega vnovično župansko kandidaturo poleg njegove NLS podpirajo še SDS, SNS in SLS, je povedal, da te dni večino časa preživlja med ljudmi ali na volilnih soočenjih. Kot eno od svojih prednosti pred tekmecem Sašo Arsenovičem izpostavlja močno zastopanost njegovih privržencev v vseh delih Mestne občine Maribor.

Lista Franca Kanglerja – NLS je namreč na letošnjih volitvah dobila največ izvoljenih predstavnikov v svete mestnih četrti in krajevnih skupnosti, medtem ko ima lista Arsenovič za Maribor svoje člane le v mestnem svetu, na nižji ravni pa ni imela kandidatov. “Nosim vijolični šal, mene kandidira Maribor. Vsi v Mariboru pa vedo, da mojega protikandidata kandidirajo v Ljubljani. Tu je velika razlika med mano in njim,” je po oddaji svojega glasu na volišču v središču Maribora še povedal Kangler.

V prvem krogu letošnjih volitev je Arsenovič, ki nastopa kot županski kandidat SMC, zbral 38, Kangler pa 31 odstotkov glasov med skupno 18 županskimi kandidati. Javnomnenjske raziskave zdaj kažejo bolje Kanglerju. Po anketi, ki jo je danes objavil časnik Večer, se mu obeta 1,6 odstotne točke boljši rezultat od Arsenoviča. Kangler se ne želi preveč zanašati na to. “Pozivam vse občane Maribora, naj gredo na volitve. Naj se odločijo po svoji vesti. Ankete kažejo nekomu več ali manj, mogoče je celo interes nekoga, da spodbudi nasprotno stran, da se bolj angažira,” je menil.

C. Š., STA