Frizi Beer Kraft Pivovarna: V Halozah se vari domače, butično pivo

V Halozah je mladi podjetnik Dejan Krajnc odprl malo pivovarno, ki sliši na ime Frizi Beer Kraft Pivovarna. (Foto: arhiv DK)

Ob vinski zgodbi zdaj nastaja še pivovarska. Če smo doslej Haloze poznali bolj ali manj po odličnem vinu, jih bomo poslej lahko spoznali še po odličnem pivu. Zgodba mladega podjetnika Dejana Krajnca, po poklicu frizerja, je zelo zanimiva, bolj resno pa jo začel razvijati, ko se je pred dobrima dvema letoma z družino, s partnerko Moniko in hčerko Tinkaro, preselil na Veliki Vrh, v občino Cirkulane. In tukaj so začeli nastajati njegovi bolj resni pivovarski zvarki. Mala butična pivovarna sliši na ime Frizi Beer Kraft Pivovarna.

Zgodba, povezana s pivom, se je pri Dejanu začela kot hobi, a ker je bilo zraven veliko strasti, ga je to pripeljalo že v pravi profesionalizem. Nakupil je veliko pivovarske opreme, dejavnost registriral in razširil, pridobil pa je tudi vse potrebne papirje za odprtje mikro pivovarne.

Zanimivo je, da Dejan prej nikoli ni preveč maral piva, a ko je s kolegi šele pred leti obiskal kar nekaj malih pivovarjev, poizkusil različna piva, je bila zgodba že povsem drugačna. Njegova pot do prvih resnih začetkov in prvih produktov nikakor ni bila lahka, a leta 2014 se je vendarle “moral” soočiti z izdelavo svojega lastnega pivovarskega produkta.

Več na spodnjepodravje.si …