Gal nujno potrebuje pomoč za zdravljenje! Potrebno je zbrati še polovico denarja!

Denar za Gala, po fiasku s prevarantsko humanitarko Natašo Švikart zbira Nadškofijska Karitas Maribor. Za zdravljenje rok potrebuje 150 tisoč evrov, do sedaj so zbrali približno 73 tisoč evrov.

”Za Gala je na našem transakcijskem računu zbranih približno 73 tisoč evrov, točno 72.965 evrov,” pojasni predsednik mariborskega Karitasa Branko Maček. Od tega je bilo nekaj manj kot 51 tisoč evrov prek SMS-ov zbranih še prek društva Maus in so jih operaterji po sklepu sodišča, zaradi kazenskega postopka proti Nataši Švikart, nakazali na račun Karitasa. To je skoraj polovica celotnega zneska.

Palčica Pomagalčica ima zadržke
Za rehabilitacijo pri
dr. Paleyju, pri katerem vztraja Galova mama, potrebujejo 150 tisoč evrov. Lepo bi pa bilo, če bi bil preostanek denarja namenjen Galu, a ima Društvo Palčica Pomagalčica, ki je zbiralo denar za Krisa, trenutno zadržke. Predsednica društva Larisa Štoka za 24ur pojasni: “Odločili smo se, da si pri tej zgodbici, tako kot tudi pri vseh ostalih, vzamemo čas, da najprej prisluhnemo medicinski stroki.”

Ko gre za zdravje otroka se v Sloveniji prevečkrat odlaša. Upajmo le, da se bo tudi za Gala našla rešitev.

Več si oglejte na e-maribor.si

 • alojz

  Po ogledu par prispevkov zadnje dni sem dobil občutek, da pomoč potrebuje mama.

  • Steiermark

   Seveda ga lahko operirajo pri nas, tudi živinozdravnik ga lahko….. vendar ne razumeš da gre tukaj za strokovnost in pomembnost presoje, kakšne metode uporabljajo pri nas (ko ti najprej odrežejo nogo, da šele poteem ugotovijo, da bi se pa morda dalo nogo popraviti operativno, če bi še bila…) . Ampak v takšnih primerih se nihče ne vpraša, zakaj si pa svoje anuse in moda grejo šivati , za naš denar , kar v Švico, Avstrijo in to naši “politiki”! Zakaj pa za njih ni dobro naše zdravstvo, pa še v vrsti jim ni potrebno čakati! Ali bi ti tvojega otroka predal kakšnemu mesarju, pri nas, da ti ga uniči?

 • Olga101

  Zakaj v Sloveniji plačujemo zdravstveno zavarovanje?!! Zato, da si Zemljarić & mafiozi polnijo žepe, ljudje pa so prisiljeni prosjačiti denar celo za zdravljenje najmlajših?!!!

  • Nata

   No. . . . . . prvo so oni na vrsti ! Da ne bodo ” odšli ” !

   Še marsikaj dobrega za svojo rito lahko naredijo. . .

 • Steiermark

  Kje pa so milioni, ki smo jih prostovoljno zbrali za onega drugega otroka iz Kopra in ki se niso porabili v celoti? Ali se ne more zbranega denarja porazdeliti tuddi med druge potrebne otroke ali se je pa že kdo od “zbirateljev” omastil z denarjem, njemu nenamenjenim?

  • alojz

   Tega otroka lahko operirajo pri nas, v Avstriji ali Nemčiji. Plača zavarovalnica. Mama pa hoče na Florido. To pa ne plačajo.

   • Igor Pavlič

    Rdečkarjem ni mar za naše otroke!

  • Nata

   Če se ne motim, je oni denar na računu Zveze prijateljev mladine . . . . . , torej nima društvo Palčica – pomagalčica nič s tem denarjem.
   Njihov sklad lahko sicer pomaga, vendar je vprašanje zakaj bi ,če zadeve niso razjasnjene. . . . .

   • Igor Pavlič

    Seveda se motiš! Na transakcijskem računu društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni
    škratki ostaja za Krisove prijatelje 1 666 437,59 evra. Že v mesecu
    decembru bodo v šopku jabolk navdiha pomagali petim otrokom, ki jim
    želijo pričarati prijaznejši in lepši vsakdan. Za Krisa so do sedaj porabili 2,1 milijona evrov, odtega 456 evrov za vizo, 6.000 evrov za zdravniško spremstvo, zdravilo
    Zolgensma je stalo 2 milijona, hotelska nastavitev 2.320 evrov, najem
    stanovanja do 11. decembra 2019 9.800 evrov in ostali stroški 1.219
    evrov. Starši somiz svojega plačali le za maše, dobrodelmnežem so očitno zaračunali celo prevoo z7 letališča. Čudim se, da niso zaračunali tudi prevoza na Brnik. Kaj pa če sta staršša komunista?

 • Nata

  In kaj je sedaj s tistim društvom Maus ??
  Ali je kaj resnice v pisanju o premožnosti družine ??

 • mona lisa

  Kje pa je preveč zbrani denar za Krisa?Zdaj bi prišel prav za tega in še marsikaterega otroka. Ali je ta višek končal v nenastnih malhah?

 • Kosarkar Bavći

  30% od doniranega poberejo nevladne organizacije? Med njimi je prav tako Karitas(RKC), ki je edini, ki mu računsko sodišče ne sme gledati pod prste.