fbpx

GEN-I Krško – srečanje proizvajalcev električne energije: Svet je na robu energetske revolucije

Foto: Pixabay

Skupina GEN-I je v prostorih Gen-I v Krškem gostila letno 8. srečanje malih proizvajalcev električne energije iz obnovljivih virov in soproizvodnje toplote ter električne energije.

Ključna tema tokratnega srečanja, ki se ga je udeležilo več kot 80 partnerjev, je bila zelo aktualna: predstavljeni so bili razlogi za velike premike na energetskem trgu v zadnjem letu in trendi na področju obnovljivih virov za 2018. Poudarili so, da je svet na robu energetske revolucije, ki bo zaradi razvoja tehnologij spremenila odnose med proizvajalci in uporabniki.

Celoten članek si lahko preberete na mojeposavje.si.

Jože Špiler, svetovalec generalnega direktorja družbe GEN energija, je v svojem govoru med drugim povedal: “Intenzivno izvajamo pomembne investicije v nove proizvodne zmogljivosti iz obnovljivih in trajnostnih virov: zagnali smo hidroelektrarno Brežice, pripravljamo se na izgradnjo HE Mokrice ter v nadaljevanju tudi HE na srednji Savi, v Jedrski elektrarni Krško smo izvedli številne prilagoditve na novo hidroelektrarno ter nadaljujemo z dodatnimi varnostnimi izboljšavami, tik pred zagonom pa je tudi nov plinski blok v Termoelektrarni Brestanica.”

Več na mojeposavje.si.