Gibanju Povežimo Slovenijo se je pridružila Nova socialdemokracija

Danes se je gibanju Povežimo Slovenijo priključila še ena stranka, ki verjame v to, da se bomo le povezani lahko uspešno soočali s socialnimi, gospodarskimi, okoljskimi in drugimi izzivi v dobrobit naše Slovenije.

Gibanju Povežimo Slovenijo, ki združuje Slovensko ljudsko stranko, Zelene Slovenije in Novo ljudsko stranko ter je pred dogovorom s stranko Konkretno, se je danes pridružila Nova socialdemokracija. »V povezovanju vidimo novo perspektivo. Naš cilj je, da skupaj presežemo to razdeljenost Slovenije na dva izključujoča pola, kar hromi naše življenje. Za delovanje ob zdravem okolju nujno potrebujemo tudi zdravo družbo, ki temelji na pravičnih odnosih in vključenosti ljudi v politiko. V Novi socialdemokraciji kot pomemben temelj našega delovanja izpostavljano tudi spoštovanje narodnoosvobodilnega boja kot častnega dejanja, saj je upor proti okupatorju osnovna pravica vsakega naroda,« je prepričan predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna.

Andrej Magajna, ki je bil tudi eden od ustanovnih članov osamosvojitvene koalicije DEMOS, dodaja, da je Slovenija država slovenskega naroda, da pa se morajo vsi, ki tukaj živijo, ne glede na narodnost ali politično pripadnost, v njej dobro počutiti.

Pridružitve je vesela tudi koordinatorka gibanja Povežimo Slovenijo dr. Nada Pavšer»Veseli me, da je vedno več tistih, ki prepoznavajo pomembnost povezovanja in oblikovanja skupnih načrtov za dobrobit naše dežele ter so se pripravljeni zavzemati za sodelovanje različnih, ki želijo dobro Sloveniji in vsem njenim državljankam in državljanom.«

Sara Kovač