fbpx

Grosupeljski malčki so na tradicionalni zajtrk povabili župana Verliča in mu prepevali Čebelarja

Foto: STA

Na včerajšnjem tradicionalnem in zdravem zajtrku, ki vključuje kos kruha, med, maslo, mleko in jabolko, so se otrokom v vrtcu Pika v Grosupljem pridružili župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in Janez Pintar, predsednik Krajevne skupnosti Šmarje-Sap. 

Na včerajšnji dan je po vseh vrtcih in šolah širom po Sloveniji potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi letos, se je tako kot ostala leta, na povabilo malčkov skupine Levčki iz vrtca Pika v Šmarju – Sapu v duhu prihajajoče 40-letnice vrtca, prijazno odzval tudi priljubljeni grosupeljski župan dr. Peter Verlič, poleg njega pa sta sta bila zajtrka deležna tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar.

Na dogodek so se pripravljali že več časa
Malčki so nestrpno čakali družbo svojih gostov, med drugim tudi zato, ker so se veselili okusnega in zdravega tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki vključuje kos kruha, maslo, med, jabolko in mleko. Na sam dogodek pa so se v vrtcu pripravljali še kar nekaj časa prej, saj so v duhu čebelic – nabiralk cvetnega prahu, brez katerih ne bi bilo ene izmed nepogrešljivih sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, medu – narisali risbice čebelic.

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije so se malčki v okviru projekta Slovenija prepeva ČEBELARJA naučili prepevati prečudovito pesem Slakovega Čebelarja, ki so jo natanko ob 10. uri zjutraj zapeli, podobno kot ostali otroci v številnih vrtcih in Šolah po Sloveniji.

N. Ž.