Grozljiva resnica! Policisti priznali: Z migranti so izpostavljeni nalezljivim boleznim, kot so hepatitis, garje in ošpice

Fotografija je simbolična. (foto: epa)

V Policijskem sindikatu Slovenije opozarjajo, da se policisti v zadnjem mesecu soočajo z občutnim povečanjem števila migrantov. Pri tem pa imajo vse pogosteje tudi stike z osebami, za katere obstaja sum, da so oboleli za nalezljivimi boleznimi, kot sta hepatitis in garje, v zadnjem primeru pa celo ošpice.

Razkrili so tudi, da so policisti Policijske uprave Novo mesto v ponedeljek, 14. maja 2018, izvajali nadzor državne meje na območju Metlike, pri čemer so imeli v postopku skupino migrantov iz Alžirije. V skupini je za eno osebo obstajal sum obolelosti za nalezljivo boleznijo ošpice, zaradi česar so poklicali zdravstveno službo iz Zdravstvenega doma Metlika. Ker zdravnica suma okužbe ni mogla ne potrditi ne zanikati, je bila navedena skupina migrantov prepeljana na infekcijsko kliniko v Ljubljano. Po opravljenem pregledu je bil sum okuženosti z ošpicami sicer ovržen.

Policistom svetovali obisk osebnih zdravnikov
Ob tem so policistom, ki so bili v stiku z domnevno okuženim tujcem, pojasnili, naj natančno spremljajo svoje zdravstveno stanje, oblačila pa morajo obvezno oprati. Svetovali so jim tudi obisk osebnih zdravnikov, kar je nekaj policistov tudi storilo. Policistom so svetovali še testiranje na infekcijski kliniki, s katerim bi lahko ugotovili, ali imajo v sebi dovolj protiteles, ki bi lahko preprečila okužbo z ošpicami. Kljub cepljenju proti ošpicam, kateremu smo bili v otroštvu podvrženi vsi, ni namreč nujno, da protitelesa virusa ošpic še vedno imamo. To naj bi bilo odvisno predvsem od števila cepljenj (1- ali 2-krat), ustreznosti cepiva in kakovosti tega. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih, pridobljenih iz laboratorija Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, navajajo v sindikatu, naj bi bilo takšnih oseb, ki kljub cepljenju nimajo več dovolj protiteles in je bilo potrebno dodatno cepljenje, kar 25 odstotkov.

Možnost cepljenja proti ošpicam tako obstaja in se tudi izvaja, vendar pa morajo policisti to cepljenje plačati sami. Cepljenje stane dobrih 20 evrov. To pa je mačehovski odnos države do policistov, ki varujejo slovensko-hrvaško mejo! Medtem ko jim za migranta ni škoda odšteti 1.963 evrov na mesec (tisti z odobrenim azilom dobijo še do 290 evrov mesečno za najemnino), za slovenske može postave ne namenijo niti 20 evrov, da bi zavarovali svoje zdravje!

V Policijskem sindikatu Slovenije tudi navajajo, da je lahko vsak migrant tudi potencialni prenašalec nalezljive bolezni. Policisti pa so že v osnovi bistveno slabše zaščiteni v postopkih z migranti kot zdravstveno osebje. V sindikatu še navajajo, da je nesporno, da so policisti pri delu z migranti izpostavljeni bistveno večjemu tveganju za okužbe z nalezljivimi boleznimi. Od vodstva policije zato zahtevajo, da policistom zagotovijo plačilo testiranj in dodatnih preventivnih cepljenj.

V sindikatu med drugim še zahtevajo, da zaposlenim v policiji takoj zagotovijo:

 • osebno varovalno opremo in njeno uporabo, če obstoječa sredstva za delo in delovno okolje kljub varnostnim ukrepom ne zagotavljajo varnosti in zdravja pri delu, kot so ustrezna razkužila, zaščitne rokavice, primerne zaščitne maske, koše za odlaganje uporabljenih zaščitnih sredstev, dezinfekcijske bariere na  prehodih v  upravno  območje, itd.;
 • takojšnje posredovanje vseh konkretnih informacij, kje lahko (24 ur vse dni v tednu) dobijo ustrezne informacije in navodila v primeru, ko se pojavi sum okužbe z nalezljivimi boleznimi.

Navajajo še, da ima bojazen, da so prebežniki morda okuženi z nalezljivo boleznijo, na policiste izjemno negativen psihološki učinek, saj je obenem prisoten tudi strah, da bodo ali so že z boleznijo okužili tudi svoje najbližje.

Policijski sindikat, ki ga vodi Radivoj Uroševič, je zato na vodstvo policije poslal zahtevo, ki jo je poimenoval Obravnavanje ilegalnih prebežnikov in izpostavljenost policistov nalezljivim boleznim. Zahteva je objavljena tudi na njihovi Facebook strani. Odzivi so vsi v prid policistom, nekateri celo navajajo, da so z zahtevo v sindikatu “že malo pozni”.

Policijski sindikat Slovenije pa je na delodajalca naslovil zahtevo v zvezi izpostavljenosti policistov nalezljivim boleznim pri obravnavanju ilegalnih prebežnikov. Njihovo pismo lahko v celoti preberete TUKAJ

 


moja-dolenjska.si

 • xtc

  V novejši zgodovini je človeštvo že poznalo rešitve težav.

 • Zgornji

  Ja, tudi Brez teh ” Prinašalcev bolezni” bi imeli Preveč dela za Rešitev !!! ! !!! Ampak, z njimi pa Bodo Epidemije Zelooo Zelo Pospešene !!! ! !!! Problem je le, da bo tudi nas smrt pobirala, ne samo njih. Ampak bebast narod se tega sploh ne zaveda, in da ni druge rešitve kot le Takojšnja deportacija na mesto izvora zla !!! ! !!!

 • Ryuk

  Ljudje, cepite se. Vedno več bo tega, antibiotiki bodo pa vedno manj učinkovali.

  • Soave

   Pa še dobili jih ne bomo, če bo šlo v adravstvu napreje enako, kot do sedaj. Antibiotik bodo dobili samo izbranci.

 • Artur

  Še veliko večje zlo kot migrantska drhal z boleznimi, ki stoji za slednjim zlom
  Za židoljubce :
  https://www.youtube.com/watch?v=_LGOd4xWAtI&bpctr=1526716974

  • twintop1

   Že prek nekih drugih virov sem prišel do enakega zaključka ;to pa je greater srael na plečih enako pokvarjenih američanov,mislim pa da hočejo na teh ozemljih poiskati sveti gral,ker prav na območju Sirije in Irana,pa Iraka naj bi se kovala zgodovina.

   • Artur

    Njihova elita že vnaprej med drugim tudi sublimalno napove(iluminatske karte ipd.) kaj namerava storiti z goyimi medtem, ko večina gojimov to na šteka čeprav jim je na nos nataknjeno nekateri goyimi jim pojejo celo hvalospeve.

    • twintop1

     Katastrofa grem na pijačo in okoli mene sedi ducat ljudi,vsem je vse kul nobeden pa ne ve nič,ne o migrantih,kaj šele židih.

     • Artur

      Njihov modus operandi z njihovimi tujimi in našim domačimi narodno izdajalskimi potrčkoti je zatupi zaglupi in vladaj.

     • Franc Šink

      Zakaj pa potem hodiš v takšen lokal? Provocirat??

  • Clemen J.

   Kaksne plane imajo pa islamisti? Samo bedak misli da 5 miljonov zidov vodi 1 miljardo islamistov.

   • Artur

    Takšne kakršne jim omogočajo in narekujejo zgoraj omenjeni.Saj si spredelal moje prispevke ali pa boš rekel, da so si to avtorji prispevkov in dokumentiranega gradiva izmislili kar tako za zabavo pa se ti ni zdelo vredno da bi to sploh obrajtal.

 • TOML

  Levičarji nam bodo čist uničili domovino.
  Najprej so celo Slovenijo pokradli, zdaj pa nam v državo vlečejo še bolezni muslimanskih neandretalcev.
  Slovenci po volitvah lahko vse to rešimo, če levičarje odpeljemo na gnoj, kamor tudi sodijo.

  • twintop1

   Zraven bi morali še takoj izstopit iz eu-ja,ker od tam prihajajo ukazi kako uničit državo.

   • Soave

    Kaj res misliš, da moramo prav vse ” ukaze ” upopštevati ? Smo že marsikaj doživeli, kar se tega tiče.

 • šmentanamuha

  Kdo in kaj ima od tega, da na svoje stroške vlačimo v državo te garjave ljudi?

  • Borut Stari

   Ko bi bili le garjavi. So kristjanom ,po njihovo nevernikom, z islamom zadojeni smrtni sovražniki.

 • Artur

  Unmasked: The Mastermind behind the Mass Invasion of Europe and His Plan in 8 Steps
  https://new.euro-med.dk/20151106-unmasked-the-mastermind-and-his-plan-behind-the-mass-invasion-of-europe-in-8-steps.php

  • Clemen J.

   Vsi vedo da za tem stoji Soros, levicar, ki ima v Izraelu in Madzarski persona non grata. Za tem stoji pa islam in rusija, vpras fince kako jim rusiz vlaki navazajo migrante.

   • Artur

    Pa verjetno jim jih vračajo kar je edino pravilno .

 • Bahadur

  Kdo ima “jajca” da upa zaplavati v reki Kolpi razen samomorilca?Zagozdena razkrajajoča trupla polna virusov in mi se gremo turizem.Postavitev Orbanove ograje na meji in naši policisti bodo varni.Sedaj nosijo viruse, bakterije domov k družini, prijateljem…….

  • moon

   Lej, resnica je taka, da vecina palicajev sodi v levosucno sfero.. zdaj, ce njihovi liderji hocejo horde muslimanov, tako pac bo.., ker jih ravno taki, levosucni na veliko podpirajo!

  • von Rhein

   Dobro si tole serviral. Nedavno so mnogi prebivalci Bele krajine nergali,da jim bo žica uničila turizem. Mogoče bodo sedaj le ugotovili,kdo jim uničuje turizem.

   • Franc Šink

    Ograja in Kolpa.Ne smemo zanemariti tudi SVN politike.

   • Belokranjec

    Pravi Belokranjci niso nikoli nergali proti žičnati ograji. Ne štej Violeto in ultra Soroševe levičarje.

    • von Rhein

     Če pozorno prebereš sem napisal…prebivalci Bele krajine.torej poznam razliko med pritepenci tipa violenta in pravimi potomci Petra Klepca. Ker je Bela Krajina izredno lepa dežela,pokrajina , ne čudi,da se je tja priselila marsikatera golazen.

 • Artur
 • Borut Stari

  Le eden od teh bo prinesel virus kuge, čnih koz in ebole … Ni tako preprosto kot to režimska trobila trosijo med prebivalce. S sabo prinašajo bolezni na katere so sami odporni in že tudi imuni, Mi pa… Katastrofa.

  • Franc Šink

   Pojma nimaš koliko imaš prav.tvoj komentar pove vse!

 • Artur

  Clues to the Destruction of Europe by Islamic Mass Immigration II: Former EU Commissioner, Goldman Sachs Chairman: “Undermine National Sovereignty and Homogeneity. Take Unlimited Numbers of Muslims”
  https://new.euro-med.dk/20151015-clues-to-the-destruction-of-europe-by-islamic-mass-immigration-ii-former-eu-commissioner-goldman-sachs-chairman-undermine-national-sovereignty-and-homogeneity-take-unlimited-numbers-of-muslims.php

 • FORT WORTH

  Takoj naj jih policisti odpeljejo v Murgle.
  In tam naj jim uredijo nastanitveni center.
  Murgelcanom pa strogo prepovedati se zdraviti izven zdravstvenega doma Murgle.

 • Vojteh Dovč

  grozljiva resnica …???pa sej to je jasno kaj pa naj bi prinesli sabo

 • Domus Lubus

  Begunci in migrantje prinašajo bolezni v našo lepo deželo.
  Takšne, bolne namreč, vabijo k nam Kučan in udbokomunistična banda. To počno z
  željo, da bi pošteni Slovenci zboleli in bi oni lahko še naprej vladali. Saj
  udbokomunisti imajo tudi otroke, kateri bodo zbolevali, a jim je vseeno.
  Komuniste je namreč malo briga za svoje otroke. Za večino niti ne vedo kje in s
  kom so jih spočeli. Pošteni in dobri Slovenci so zbrani pod okriljem SDS, vsi
  ostali so izdajalci in bodo že dobili svoje, ko SDS pride na oblast.

  • lokec

   Ja kdo bo pa delal za njih?

 • Franc Šink

  Migranti so najnovejše biološko orožje.Tukaj je postulat komunizma.V Sloveniji po 3 juniju Kar mi antikomnisti že vemo.

 • dob

  Ne vem kaj imate toliko proti garjam, saj niso kredit, ki ga je treba vračat.

  • Matt von Glanz

   mnogo Slovencev je tako revnih, da ko bodo imeli garje, bodo lahko rekli, da vsaj kaj imajo!

 • herman

  Za garjavost Slovencev bo torej kriv tudi Janez Janša, ki je še do nedavnega navijal za migrantske kvote.

 • SmashFascism

  “Pri tem pa imajo vse pogosteje tudi stike z osebami, za katere obstaja sum, da so oboleli za nalezljivimi boleznimi, kot sta hepatitis in garje, v zadnjem primeru pa celo ošpice.”

  Vse to me spominja na naše revolucionarje, ki so imeli vse to, zraven pa še bolhe, uši, tifus in vse možne vrste spolnih bolezni…
  Po vojni pa so še nekaj let širili vso to svinjarijo. Da, triperaši, takšni ste bili.

 • sprehajalec

  LGBT levičarji so pa še kako ogroženi…..

 • Matija

  Bivša juga bi znala narediti red s temi migranti. Ene par bi jih na začetku graničarji postreli pri ilegalnem prehode meje, potem bi bil pa mir.

 • SmashFascism

  Oh, pohorček, a si se že zbudil

 • večni srb

  Če niso bile ošpice, kaj je pa bila tista nalezljiva bolezen, a se že ve?

 • večni srb

  Seveda za našo vojaško policijo ne namenijo še več denarja, če pa naj bi že stal en migrant državo celo 2.000 evrov, verjetno na mesec. V resnici, reveži pri nas prejmejo edino socialno pomoč, kar znaša največ 290 evrov, le da so brez vsega ter na robu svojih moči in zdravja. No ja, saj so naši deložiranci in tretjerazredne žrtve totalitarnega režima na istem,lahko gremo gledat koliko stane državo en uničen SLovenec, pa bomo takoj videli, da še veliko več.

  Avtor članka zavaja ali pa je res tako butast,da ne razume načelnih ekonomskih poostavk, tistih 2.000 evrov na migranta gre prav za vojsko in policijo.

 • večni srb

  Pa kaj je s to čudno policijo, a so idioti ali kaj?
  Če so spustili okužene ljudi v Slovenijo, potem so oni še najmanjši problem, ker so zavarovani z obleko in se morajo držati postopkov, ki vsaj malo omejujejo možnost okužbe. Če ta teorija drži, potem smo okuženi zdaj slovenci, ki nas ni nihče seznanil z epidemijo in zato nimamo nobenih zaščitnih ukrepov.
  Kaj za vas sploh pomeni okužba,mogoče mislite na skrivnostne mračne sile ali kaj takega, ker za normalne ljudi so to bakterije in virusi. Bakterije še lahko vidimo z močnim mikroskopom, virusov pa ne več, ker so veliki samo par molekul in njihovo prisotnost dokazujejo posredno, s testi na neko snov, ki se zaradi prisotnosti določenega virusa hitro spremeni. Naši zdravniki so zarukani, to ni več jugoslvoanska medicina temveč navadno šamanstvo in vračarstvo, ta generacija zdravnikov pojma o pojmu nimajo teh boleznih, s katerimi se prvič srečujejo.
  Slovenija je zelo majhno področje, ljudje živijo v izoliranih skupnostih in redko potujejo čez meje, razen v migrantske meke kot je Avstrija, kjer za njih veljajo drugačna pravila obnašanja in so pod nadzorom avstrijskih strokovnjakov. Vsaj tisti, ki delajo legalno, ostali verjetno gnijejo pri živem telesu, ker se ne zdravijo ne tam in ne doma. Zahojene skupnosti so najbolj občutljive na smrtonosne nalezljive bolezni,ker se pri nas nahaja zelo malo RAZLIČNIH TIPOV istih virusov in bakterij, proti katerim naša cepiva enostavno niso bila izdelana in so zato lahko neučinkovita. Ni isto, če si cepljen pred našimi ošpicami ali afriškimi, to je ista bolezen, ne pa tudi ista mutacija.
  Najbolj zaskrbljujoči so bojni strupi in biološko orožje, ki ga sintetizirajo v laboratorijih in mu močno omejijo delovanje, da lahko okužbe vsaj delno kontrolirajo. Vzamejo navadne viruse in bakterije, ki so načelno neškodljive ali lahko ozdravljivi, vendar jih z evgeničnimi postopki spremenijo v smrtno nevarno orožje, ki napada točno določene organe ali dele nekega organizma. Takega orožja pri nas enostavno ne poznamo in zdravniki blage veze nimajo kaj gledajo, tudi če pravočasno zaznajo simptome. Večina bolezni ne deluje takoj ali pacient nima jasnih znakov okuženosti, tak bolnik izloča nevarne organizme v vseh svojih tekočinah in z njimi okuži vse česar se dotakne.

  Čakalna doba pri dermatologih ter specialistih za nalezljive in spolne bolezni je pa tri mesece, medtem ko je lahko inkubacijska doba bolezni tudi samo nekaj dni. Če vam to kaj pove.

 • večni srb

  Migranti bodo šli ali pa se bodo asimilirali isto kot smo po osamosvojitvi sprejemali več sto tisoč hrvatov, bosancev in albancev, s katerimi smo bili itak v stiku in smo skupaj zatirali nevarne bolezni. Ostal nam bo ogromen vojaško policijski aparat in popolnoma izrojena družba, kjer so vsi vključeni v nek gestapo in eden za drugega več ne vemo kdo je pri fašistih in kdo je njihova žrtev. To ne bo šlo več nikamor, postali smo isto kot nekoč vzhodna Nemčija ali danes severna Koreja,bolezen se da pozdravit, denarja je na svetu več kot preveč, mladosti in zdravja ti pa nihče ne more povrniti, zdravo pamet še manj. Shengen za Slovenski narod pomeni isto smrt.

  Uradna statistika pravi, da je na hrvaškem več kot polovica vseh moških okužena vsaj z virusom bradavic, ki ženskam povzroča raka v notranjosti telesa, umrljivost z rakom je pa pri nas poskočila v razsežnosti epidemije, tudi če vzrok ni pritajena fašistična agresija, tak porast zagotovo ne more nastati naključno in brez jasnega vzroka.
  Največji vzrok kroničnih okužb v katoliških deželah je strah pred cepivi in popolnona ignoranca do sodobnih medicinskih tehnologij ter zdravil. Če prav razumem, se je pri nas največ zdravnikov izšolalo prav v Zagrebu oziroma na naši fakulteti učijo hrvaški profesorji.

  • Olga2345

   Kučan Goebbelsov agitprop? Verjetno imata to zadevo Kučan in Janković?

   • večni srb

    TI mi povej, sem uganil kaj se dogaja ali ne, in če, kaj bomo pa zdaj vsi skupaj naredili, ne glede kdo je kriv?

  • Ferdo

   Zakaj ti vedno “pozabiš” omeniti Srbadije?Teh je tukaj največ,tem Slovenija sploh ni v srcu,ti so po
   po ilegalnih migrantih največja nevarnost za Slovenijo.

 • Miža

  Ko bi pripadnike policije vse to s čimer se soočajo na terenu tudi dovolj streznilo, da bodo 3. junija volili desno.

  • luckyss

   Zelo desno, Jelinčiča….ker Janši se zdijo kvote korak v pravo smer..

   • RATATA

    Kvote beguncev!
    Kvota migrantov = NULA koma Jozef!

    • večni srb

     Kaj pa hrvati, bosanci in albanci, ki so že v Sloveniji, mar ne morejo k nam povabiti še svoje številčne družine?

     • RATATA

      Lahko za tri dni.
      Svakog gosta tri dana dosta.
      Kaj so prišli arbajtat al se družit?

     • večni srb

      Zakaj za tri dni, saj ni vojne,kar se mene tiče, lahko romajo po naši deželici tudi večno, dokler se ne obnašajo kot goveda.

  • večni srb

   Pripadniki policije lahko volijo edino še več policije. Torej Pahorja in njegove brutalne reforme,ki jim povsod drugje na svetu rečejo preprosto fašizem, le pri nas (še) ne.

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharska zabitost se se enkrat potrjuje, saj zelo ocitno ti brezmozganski stvori ne vidijo razlike med begunci in migranti. Niti ne razlocajo med delovnimi migranti in SOCIALNIMI migranti, beri uvozenimi nasilnimi pofukanimi paraziti! Levuharji imajo manj zdrave pameti v sebi kot pasji drek!

  • večni srb

   Kako, da ne, tujci gredo samo čez Slovenijo, migranti iz Hrvaške, bosne in Albanije pa ostanejo pri nas.

   • Ferdo

    Tukaj je največ Srbov.Mogoče je vzrok v drastičnem krčenju teritorija?!

 • Olga2345

  Policistom svetujem, da volijo SDS!

  • večni srb

   Policija voli policijo.

  • luckyss

   Butasti so res dovolj…

 • sprehajalec

  Policisti naj ne pozabijo, da je bil njihov kolega žrtev migrantskega noža pred dvema letoma pri Brežicah.

 • Ošpice v Rogu

  https://www.youtube.com/watch?v=8oi7-wwB8_4
  En tak, leži z ošpicami in v Rogu.

 • cosmosjasnovidec

  Povsem normalno ter jasno je kot sem že neštetokrat osebno navajal,da EU zdravstvo ni doraslo niti minimalnemu številu bolezni kakršne prinaša tale kamelotrajbarska muslimanska golazen kaj šele velikim virusnim smrtno nevarnim okužbam.
  Ne samo v celotni Europi ampak tudi v Sloveniji se zadnje čase širijo neke neznane okužbe ter virusi (predvsem pri otrokih)katero je zdravstvu popolno vesolje in še zdaleč nimajo pojma za kaj sploh gre.
  Dokazano je,da so te bolezni v EU prinesli ti muslimanski smrduhi saj kot prvo niso bili pregledani v karantenah kot drugo pa tudi,če bi bili je brez pomena ker kot sem navedel zdravstvo njihovih bolezni ne pozna niti jih ne more zdraviti kar je logično.
  Bolezni kamelotrajbarjev predvsem pa virusna obolenja se pa širijo preko zračnih tokov po vsej Europi tako,da se nobena država ne bo temu izognila.
  Edino kar je dobra novica v tem je,da bodo bolezni pokosile tudi levuharje in vso to drhal katera jih je privlekla sem tako,da bodo tudi oni crkovali po postopku katerega so si sami zakuhali in na vso srečo niso izjema.
  Pritegnjeni strahopetni policaji pa naj kar zaprejo gobce in se sprijaznijo z tem kar jih bo doletelo,če nimajo jajc obračunati z musliči in jih nagnati nazaj ali jih kar postreljati,če ni druge.
  Če bodo še malo pizdili bom prišel tja na mejo ter pometel z njimi kot z listjem in dihurjem pokazal zakaj sem ravno zaradi te strahopetne zahrbtne drhali izstopil iz specijalne enote.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Sale

   Zbiramo zamaške za črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni

 • Matt von Glanz

  to je rekel človek s takim avatarjem in nikom … le kaj si bodo migranti mislili?

 • Adolf Hitler

  Da fehlen nur ein paar Flammenwerfer und dann macht man einfach kurzes Prozess mit den Müll

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!